Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik kan du få juletre og ved gratis

Det går an å være både smart og miljøvennlig i jula.

SMART: Alle parter gleder seg over at dette treet ble gitt bort gratis.

Kulda er her, og jula nærmer seg. Hvis du ikke vil blakke deg på utgifter til ved og juletre, finnes det muligheter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2013 kl 12:34

OSLO: Drømmer du om større juletre enn naboen, samtidig som lommeboken er slunken?

Fortvil ikke. På nettet kan du ikke bare få brukte møbler gratis, men også trær.

Gratis juletre

På Smestad ble det for eksempel nettopp gitt bort et syv meter høyt juletre helt gratis.

- Fantastisk flott juletre til skole, arbeidsplass eller andre. Treet må hogges og kjøres bort av den heldige, sto det i annonsen på finn.no.

- Det ringte fire-fem stykker, og treet ble raskt hentet, forteller giveren Deede Gammon.

- Det var veldig lurt å legge det ut under gis bort, ellers måtte vi betalt andre for å herje med det, for det orket vi ikke selv, sier hun fornøyd.

LES OGSÅ: Magnus Carlsens første sjakklærer så tidlig at han var helt spesiell

Alle gode ting er (jule)tre

Svein Brustuen var den heldige som fikk felle treet. Nå får det snart gleden av å bli midtpunkt under den felles julegrantenningen til 329 leiligheter i et boligsameie på Bogstad.

- Jeg så annonsen tilfeldig. Det er jo flott å kunne få et så prektig tre når det likevel skal ned og bort, sier Brustuen, som er vaktmester i sameiet.

- For det første går det ikke til spille, men kan glede mange gjennom jula. For det andre blir eier av treet kvitt et problem som bokstavelig talt er i ferd med å vokse dem over hodet. For det tredje blir det til ved etterpå, og sist men ikke minst så sparer vi ett tre i skogen i år. Attpåtil er det gratis for begge parter, konkluderer Brustuen.

- Dette er god butikk for alle, både de som vil bli kvitt det og vi som skal ha det!

LES OGSÅ: Dette er de nye skolegrensene i Oslo

Gratis ved

Gammon er slett ikke den eneste som gir bort trær på rot. Også på Nordberg ble det nylig gitt bort et digert juletre gratis mot hugging og henting.

Det er jo uten tvil en smart måte for grunneiere å bli kvitt uønskede vekster på. Men noen gjør også selve trefellingsjobben selv.

I følge andre gis bort-annonser kan du på Grefsen for eksempel hente granstubber helt gratis, og på Bånkall i Groruddalen ligger syv-åtte nylig felte grantrær og venter noen som vil ha ved.

- Må kvistes og kappes. Kom og ta så mye du vil eller forsyn deg med alt, skriver giveren.

Også på Brobekk og Lindeberg kan du få ved mot å hugge trær selv.

LES OGSÅ: Katten Bølla tar seg av hjemløse kaninunger

Følg med!

Det kan med andre ord være mye penger å spare hvis man følger med, enten det nå er på bruktmarkeder på nett eller lokale oppslagstavler.

Et juletre til en stue med vanlig takhøyde koster fort mange hundre kroner, og ikke har man det så lenge heller.

Skal man kun tenke penger burde man selvfølgelig kjøpe et kunstig gjenbrukstre, men det er nå noe spesielt med lukten av nyhugget tre. Og ikke minst spenningen knyttet til hvor mange dager det tar før det er flere barnåler på gulvet enn treet.

P.S. Vi tar forbehold om at omtalte trær og stubber kan være gitt bort etter at dette ble skrevet.

LES OGSÅ: Nå blir det vinmonopol på Bøler

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...