Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Bydelsutvalgsleder, eller "bydelsordfører", Per Henry Christiansen forteller i sommerpraten om hvordan han lader opp til høstens valgkamp.

Slik lader «bydelsordføreren» opp til valgkampen

Per Henry Christainsen har vært leder i bydelsutvalget i Nordre Aker den siste perioden, og lader opp til høstens valgkamp med fjellturer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. I dag har vi snakket med Per Henry Christiansen.

Siden Bydel Nordre Aker ble sammenslått med de tidligere bydelene Sogn og Grefsen-Kjelsås i bydelsreformen i 2004, har Høyre hatt lederen i bydelsutvalget. I fire av årene har Per H. Christiansen fra Berg ledet bydelen, og han har vært med i politikken i 13 år. I sommerpraten forteller han om noe alle burde oppleve, og oppladningen til høstens valgkamp, selv om han har annonsert at han ikke stiller til gjenvalg. (Sommerpraten med Christiansen ble gjort tidligere i sommer).

Per H. Christiansen har ledet bydelsutvalget siden 2015. Det best besøkte BU-møtet fant sted i februar 2016, da fortettingssaken på Nedre Grefsen stod på sakskartet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Sykehusplanleggingen i Oslo. Jeg jobber aktivt for å få utredet Ullevål-alternativet ordentlig. Det er ikke plass til så mye mer på Gaustad.

- Hvilke planer har du denne sommeren?


- Var en tur i Portugal i juni. Skal flere turer på fjellet de neste seks ukene. Deretter blir det mye valgkamp.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Som en godt voksen mann på 74 år er det så mange. Men fra de senere år er det nok fjellturene med familie og gode venner på toppene mellom Bygdin og Gjende i Jotunheimen. Dette er et fantastisk område med forbausende lite folk. Alle skal over Besseggen eller på Galdhøpiggen!

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

- Som BU leder er det nok sykehusplanene i Oslo.


- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Jeg er født og oppvokst i bydelen, på Berg. Jeg har bodd i dette området i hele mitt liv men unntak av 10 år. Det beste med bydelen er den sentrale beliggenheten i forhold til Oslo sentrum og nær tilgang til Marka.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Hvis jeg er hjemme i Oslo er det å kunne ta det litt med ro og sitte i solveggen hjemme etter en tur i Marka slik vi gjorde i går.

- Hva leser du i sommer?


- Har nettopp lest den siste boken til Jon Michelet – «En sjøens helt – Krigerens hjemkomst». Er nå i gang med Lars Saabye Christensens «Byens spor – Maj».

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Jeg håper det!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...