Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik så det ut utenfor Kjelsås Elektro

- Folk har kastet fra seg kjøleskap, senger og sofaer. De er miljøsvin, sier Einar Rudaa.

SLIK SÅ DET: Utsiden av Kjelsås Elektro AS så slik ut sent i forrige uke. I løpet av helgen var det kommet inn enda et stuebord. Foto: Einar Rudaa Foto: Foto: Einar Rudaa

I halvannet år har Kjelsås Elektro AS blitt nedlesset av søppel, hvitevarer og gamle møbler. Nå er grensen nådd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2014 kl 16:04

KJELSÅS: - Hva er det som går av folk? Dette er jo miljøsvin og det er i tillegg straffbart, sier daglig leder ved Kjelsås Elektro AS, Einar Rudaa.

Han ønsker ikke å ha det sånn, men føler nå, etter gjentatte ødelagte morgener med gårdsplassen full av søppel, at det må tas affære.

- Vi har allerede satt lås på porten, men det hjelper tydeligvis ikke. Folk sniker seg da rundt huset eller gjennom hekken med søppel og skrot de selv ikke gidder å bli kvitt på en ordentlig måte, sier Rudaa, tydelig oppgitt.

LES OGSÅ: Da broren døde startet problemene for "Sofie"

- En teori

Elektrofirmaet er allerede i gang med å sette opp video-overvåking av det aktuelle området.

- Vi har holdt til i denne kjelleren i over 60 år, midt blant lokalbefolkningen, og det er jo nettopp her vi trives, sier han.

Problemet oppsto ved påsketider i fjor. Rudaa har en teori på hvorfor nettopp dette tidspunktet var avgjørende.

- Det var en forretning med hvitevarer som holdt til i andre etasje, altså rett over oss. Denne butikken la ned driften ved påsketider i fjor. Jeg vet selvsagt ikke, men det har jeg tenkt på, sier han.

LES OGSÅ: Iris og Siri ble funnet i en plastpose i Sofienbergparken

- Tid og penger

Hver uke bruker elektrofirmaet nå to til tre timer på å bære, laste på, kjøre og å laste av alle andres søppel og skrot.

- Det er en miljøstasjon rett nede i gaten her, i Kapellveien, men jeg tror ikke de tar imot møbler og hvitevarer. For å bli kvitt alt må vi kjøre til Brobekkveien, noe som selvsagt koster oss både i tid og penger, sier Rudaa og fortsetter:

- Vi tipser nå lokalavisen for å prøve å få slutt på denne forsøplingen. Det kan ikke fortsette sånn. Men, vi vet snart ikke hva vi skal gjøre for å få satt en stopper for dette.

LES OGSÅ: Gjør opprør mot sneiper på Torshov

Fyller opp plassen

Kjøleskap, komfyrer, tv-apparat, luftfuktere, bord, stoler, sofaer og et gedigent speil. Det finnes tydeligvis ingen grenser for hva som kan dukke opp utenfor elektrofirmaet i Kjelsåsveien.

- Vi fant en dobbeltseng med madrass utenfor her og et kjøleskap med en stor julenisse-magnet på kjøleskapsdøren. I tillegg til det fant vi et gedigent speil og et stuebord dukket opp i løpet av denne helgen, sier Rudaa og fortsetter:

- Mange av tingene er i god stand, eller pent brukt, som jeg pleier å si. Det finnes mange mennesker som sikkert kunne hatt behov for mye av det vi nå må kaste. Det gjør situasjonen enda vanskeligere, avslutter han.

LES OGSÅ: Smadret på trygg planovergang

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...