Nordre Aker Budstikke

Deltok du?

Slik så Nordre Aker og Oslo ut under klimamarkeringen

Slik så deler av Nordre Aker og Oslo ut fra Grefsenkollen i 20.30-tiden lørdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Lørdag kveld skulle lysene slukkes for klima og natur. Se video av hvordan det så ut fra Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2021 kl 22:31

GREFSENKOLLEN: I Norge har Earth Hour blitt arrangert av WWF Verdens naturfond siden 2009. Slottet i Oslo sentrum er blant de kjente landemerkene som har slukket lyset og gått i svart i en time. Det har også Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma og pyramidene i Egypt.

Generalsekretær i WWF, Karoline Andaur, håpet i forkant at flest mulig ville slukke lysene sine i én time for å markere at vi står samlet i kampen mot klimaendringer og for en levende natur.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur. Foto: Ivan Tostrup /WWF Verdens naturfond

– Etter et år som 2020, er det enda tydeligere enn før at vi står midt i både en klimakrise og en naturkrise. Både ekstremvær, skogbranner og ikke minst koronapandemien har vist at vi mennesker har drevet rovdrift på naturen altfor lenge, og det haster å gjøre noe med det, sa Andaur lørdag morgen.

Markeringen er verdens største grasrotbevegelse for miljøet, skriver organisasjonen i en pressemelding.


Mange beholdt lyset på i Kjelsås-området i 20.30-tiden lørdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Annerledes markering

– Årets markering blir annerledes, men ikke mindre viktig. Faktisk tror jeg vi mer enn noen gang trenger den følelsen av fellesskap som Earth Hour gir, for å holde motet oppe og fortsette kampen for kloden vår, sier Andaur

Earth Hour tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda.

Tåka dannet et tydlig skille like ovenfor Ring 3. Foto: Christian Fredrik Borg

I 2020 ble Earth Hour markert i 190 land over hele verden.


I Oslo så få ut til å slukke lysene da klokka bikket 20.30 lørdag kveld. Se hvordan det så ut fra Grefsenkollen i videoen under!

Ser du når klokka blir 20.30 og markeringen startet? Det skjer noen sekunder ut i videoen. Video: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...