Nordre Aker Budstikke

Slik skal bydelens skoler gå i barnetoget

BARNETOGET: I fjor fikk Kjelsås skole æren av å gå først i toget. Her fra Korpsforbundets jubileumsparade i april. Foto: Nina Schyberg Olsen

119 skoler skal delta i barnetoget i Oslo sentrum. Se her hvor din skole er i toget!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: I år er det 119 skoler som deltar i barnetoget gjennom sentrum. I fjor feiret Kjelsås skole 100 år og fikk gå aller først i barnetoget.

Barnetoget går fra Akershus festning klokken 10.00. De første skolene ankommer Rådhusplassen klokken 10.45 og siste skole beregnes å ankomme cirka 13.30. Det oppstår ofte forsinkelser underveis.

Forsvarets Stabsmusikk går først i toget. Deretter følger 17. mai-komiteen og representanter for byens politiske og administrative ledelse og Gardemusikken avslutter barnetoget. Barnetoget gjør et stopp ved Stortinget 10.15. Stabsmusikken spiller og 17. mai-komiteens leder hilser Stortinget. Alle synger "Gud signe vårt dyre fedreland".

Når barnetoget ankommer Slottsplassen 10.30, kommer Kongefamilien ut på slottsbalkongen. De hilses av 17. mai-komiteens leder, Stabsmusikken spiller og alle synger "Kongesangen" og «Ja vi elsker».

SEND OSS DINE 17. MAI-BILDER!

Hvordan feier du nasjonaldagen? Barnetog i byen eller nabolaget? Iskrem, pølser, lek og lotteri i skolegården? Vis oss også gjerne den flotte bunaden eller festantrekket ditt!


Send oss dine bilder til tips@nab.no, til Facebook-siden vår eller merk bildene med #nabudstikke på Instagram og vi setter sammen bildene til et supert bildealbum som vi viser fram til alle leserne våre her på nab.no!

Se bildene fra fjorårets feiring her!

Her er rekkfølgen for skolene fra Nordre Aker

Kjelsås, Maridalen og Korsvoll skoler skal ikke gå i tog gjennom sentrum i år.

Slik plasserer skolene seg i toget:

 • Fernanda Nissen skole - nummer 26
 • Marienlyst skole - nummer 34
 • Kringsjå skole - nummer 44
 • Tåsen skole - nummer 45
 • Berg skole - nummer 46
 • Ullevål skole - nummer 47
 • Nordberg skole - nummer 75
 • Disen skole - nummer 80
 • Grefsen skole - nummer 81
 • Engebråten skole - nummer 82
 • Morellbakken skole - nummer 96


Barnetoget går fra Akershus festning og følger Kirkegata til Karl Johans gate. Skolene som har stilt opp i Torggata, på Youngstorget og Stortorget slutter seg til toget i Karl Johans gate. Etter at barnetoget har passert Slottet, marsjerer det ned til Henrik Ibsens gate og inn Munkedamsveien. Barnetoget løses opp ved Nobels Fredssenter og i sidegatene til Rådhuset.

Russ kan delta i barnetoget sammen med den videregående skolen de er elever ved. Det arrangeres ikke eget russetog i Oslo sentrum.

Det spesielle ved barnetoget i Oslo sentrum, er at det består av barn og korps. Dette særpreget vil kommunen beholde og det er derfor ikke tillatt for foreldre og publikum å slutte seg til barnetoget underveis. Voksne som ønsker å gå i 17. mai-tog henvises til borgertog, som arrangeres i de ulike bydelene.

Se 17. mai-programmet ved alle bydelens skoler her!

LES OGSÅ:


En idé til neste års 17. mai?

Kjelsås skole får hedersplassen på 17. mai

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...