Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik skal de gjøre skoleveiene tryggere

SKOLESTART: I forbindelse med Aksjon skolestart utfører politiet kontroller fra 19. til 30. august. Foto: Oslo politi

På mandag har mange barn sitt første møte med trafikkbildet på skoleveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2019 kl 20:41

OSLO: Flere tusen barn har sin første skoledag mandag 19. august.

Da begynner skolene i Oslo med Asker og Bærum kommuner etter sommerferien.

Oslo politidistrikt vil gjøre området til verdens tryggeste hovedstadsområde for skolebarn, og gjennomfører Aksjon skolestart fra 19. til 30. august.

– Oslo-politiets ønske er å skape et trafikksikkert miljø for barna i sin ferd til og fra skolen, samt å endre trafikkatferden. Overordnet mål er ingen drepte og skadde i trafikken, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli som leder Trafikkorpset i Oslo, i en pressemelding.

I alt ble 1541 førere kontrollert i 2018. Her kan du se hvordan det gikk i Kringsjå-området i fjor

Promillekontroller prioriteres hele aksjonsperioden

Aksjon skolestart retter seg mot trafikken rundt skoler i distriktet og fordeler seg både i byens sentrum, i øst og i vest. Mange skoleveier skal besøkes, og politiet legger spesielt vekt på kontroll i forbindelse med sikring av barn i bil, bruk av bilbelte, vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, avstand til forankjørende og førers mobilbruk under kjøring. Promillekontroller vil bli prioritert i hele aksjonsperioden.

– Trafikkfeller vil bli forsøkt avdekket, understreker Grønli.

Det er 116 barneskoler i Oslo, 25 i Bærum og 19 i Asker. Mange av barna som hører hjemme ved disse skolene, særlig i de yngste klassetrinn, har liten eller ingen erfaring med å ferdes i et trafikkmiljø på egenhånd. Derfor må kjørende ta hensyn og vise ekstra oppmerksomhet og aktsomhet ved disse skolene ved skolestart som ellers i året, skriver politiet.

Forelegg, gebyr og anmeldelse

Aksjon skolestart er et tverrfaglig samarbeid hvor blant annet Oslo politidistrikt, Oslo kommune, Bærum kommune, Asker kommune, Statens Vegvesen og Trygg Trafikk deltar. Målet er å øke sikkerheten på skoleveien og gjøre innbyggerne klar over at det er skolestart.

– Erfaringsmessig skjer de ulike trafikkovertredelser i forbindelse med Aksjon skolestart, og politiet vil enten reagere i form av forenklede forelegg, gebyr, anmeldelse og annet, sier politioverbetjent Grønli.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...