Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik skal de hindre «kaos uten sidestykke» flere dager

Slik så det ut i Grefsenveien, retning Storokrysset, tirsdag morgen. Foto: LESERFOTO

Har du stått i stampe i Grefsenveien i går og i dag? Nå legger Sporveien om vedlikeholdsarbeidene sine slik at det forhåpentligvis unngås i morgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 16:07

GREFSEN: Bildet viser at bilister og trikkepassasjerer måtte smøre seg med en god dose tålmodighet i Grefsenveien tirsdag morgen.

Køene sto i alle fall opp til Iver Olsens vei – kanskje lenger – i morgenrushet.

– Det var akkurat samme kaos i går ettermiddag (mandag, journ.anm.). Sikket fire trikker i kø nedover og umulig å komme inn i Kapellveien, for eksempel, hvis man kjørte oppover, skriver en leser til Nordre Aker Budstikke.

Andre forteller om et «kaos uten sidestykke» der både trikker og biler sto opp mot en time i kø for å komme seg ut av Storokrysset.

(Saken fortsetter under bildet)

Når bilene står i Grefsenveien, står også trikken…

Nordre Aker Budstikke har brakt på det rene at trikkene (og dermed også bilene) i Grefsenveien var minst 15 minutter forsinket tirsdag morgen.

En leser skriver til Nordre Aker Budstikke at han ikke hadde sett noe forvarsel før han i morges fant Kjelsåsveien stengt nede ved trikkestallen på Storo, og legger til:

– Kan NAB vennligst sende en kaktus til rette vedkommende?

Varer i 14 dager

Rette vedkommende er i dette tilfellet Sporveien, som den siste tiden har foretatt vedlikeholdsarbeid på trikkeskinnene langs Muselunden. Arbeidene startet ved Sinsen, og mandag var de kommet til bunnen av Kjelsåsveien.

– Det må graves dypt, derfor må Kjelsåsveien stenges for gjennomkjøring. Arbeidene er planlagt og godkjent, og skulle etter planen vare i 14 dager, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien,

– Men når vi nå har sett konsekvensene av dette gjør vi noen justeringer, legger han til.

Ikke lett å komme fram i Grefsenveien verken mandag ettermiddag eller tirsdag morgen. Onsdag blir det kanskje bedre. Foto: LESERFOTO

Åpner til morgen- og ettermiddagsrushet

– Vi kaster oss rundt, og åpner likevel Kjelsåsveien i ettermiddagsrushet, klokken 15.30 til 17.30. Deretter stenger vi veien for videre arbeider fram til klokken 19.00. I tidsrommet 19.00 til 09.00 neste morgen åpner vi igjen for gjennomkjøring, sier Asperud.

Måten dette løses på er at det legges store jernplater over gravegropene, som bilene kan kjøre over.

– Dessverre rekker vi ikke dette til ettermiddagsrushet i dag (tirsdag), men fra om med onsdag morgen vil det være åpent for passering i disse tidsrommene, legger han til.

Kan bli forsinket

Men jobben med skinnegangen må like fullt gjøres. En konsekvens av at veien åpnes morgen og ettermiddag er at arbeidene tar lenger tid.

– Nå må vi se hvordan dette fungerer. Etter planen skal det være ferdig 3. juni, men siden arbeidstiden blir redusert, sier de som jobber der at de kan bli noen dager forsinket. Etterhvert tror jeg likevel folk vil vende seg til det og finne andre løsninger, sier Asperud.

– Hvordan har dere samordnet stengingen med andre etater for å sikre trafikkavviklingen i Grefsenveien?

– Det er faste prosedyrer, blant annet opp mot Bymiljøetaten, når veier stenges. Alt dette er gjennomført og dokumentert. Nå ser vi at konsekvensene ble større enn vi trodde, og finner en løsning på det. Det har vært mer trafikk i Grefsenveien enn trafikkanalysen viste i forkant, sier Asperud.

– Hvordan, og hvor godt, var arbeidet varslet på forhånd?

– Vi satte opp skilt i god tid før stengingen. Disse vil bli stående, men snudd i de tidsrommene veien er åpen for gjennomkjøring, sier Asperud.

LES OGSÅ: Onsdag stenger t-banen på disse linjene

Frykter ett år med kaos

Er dette en forsmak på hvordan trafikken i Grefsen- og Kjelsås-området blir det neste året?

Til høsten starter nemlig ombyggingen av Grefsenveien, der blant annet trikkeinfrastrukturen skal skiftes ut før prøvekjøring av nye trikker i 2020. (Les om planene her: Bilene gis ikke prioritet i «nye» Grefsenveien).

Som Nordre Aker Budstikke kunne fortelle i helgen, er Bymiljøeaten fortsatt usikker på hvilken løsning de skal velge.

I bestillingen fra bypolitikerne ligger det at Grefsenveien skal få sykkeltilpasning. Det første utkastet til ny løsning skapte til dels kraftige reaksjoner, blant annet fra bydelsutvalget, som mente sykkelveien gikk på bekostning av kollektivtransporten.

Les om bydelsutvalgets uttalelse her: Usikker på om det er plass til sykkelen i Grefsenveien.

Bymiljøetaten sier til Nordre Aker Budstikke at de ennå ikke har konkludert, og jobber med å finne en løsning som oppfyller bestillingen fra byrådet.

Kollektivt, sykkel og gange

Byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), har tidligere sagt at byrået ønsker å prioritere kollektivt, sykkel og gange foran bilene i Grefsenveien, men ønsket ikke å kommentere planene ytterligere før et endelig forslag foreligger fra Bymiljøetaten.

Dermed er det også uvisst hvordan trafikkavviklingen i Grefsenveien vil bli når arbeidene starter.

Om Sporveien vil kjøre trikk på strekningen, eller om det blir satt opp erstatningsbusser, kan Cato Asperud i Sporveien ennå ikke svare på.

– Det er Bymiljøetatens prosjekt, og de som må svare for hvilke løsninger som skal velges i anleggsperioden, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...