Nordre Aker Budstikke

Slik stemte naboen din

Det var mye å velge blant under årets stortingsvalg. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Her kan du se hvordan din valgkrets i Nordre Aker stemte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2021 kl 20:26

NORDRE AKER: Høyre er fortsatt størst i Nordre Aker. Partiet endte med 25,5 prosent av stemmene, en nedgang på 3,3 prosent fra 2017. Drøyt 250 stemmer skiller Høyre fra Arbeiderpartiet, som fikk 23,8 prosent, og har med det en mindre nedgang i bydelen.

Det tredje største partiet i Nordre Aker er Venstre, med 13,5 prosent av stemmene, 1,4 prosent opp fra 2017-valget. Den største endringen fra forrige stortingsvalg er Høyres tilbakegang, mens den største fremgangen er det MDG som har. De går likevel frem bare 1,6 prosentpoeng til 8,5 prosent.

Sammenlikner vi med resultatene fra kommunevalget i 2019, er riktignok endringene mye større. Her går Arbeiderpartiet i år frem hele 6,2 prosentpoeng, mens MDG faller med 7,5 prosentpoeng.

Les også:

Valgoppslutningen i bydel Nordre Aker er høy, med 86,2 prosent. Det er imidlertid viktig å merke seg at resultatene i tabellene under kun reflekterer de som stemte i et Nordre Aker-valglokale på valgdagen. Tallene fra valgdirektoratet viser at om lag 48 prosent av de stemmeberettigede i Nordre Aker som avla stemme, forhåndsstemte. Resultatene av disse stemmene kommer ikke frem i bydelsoversikten eller i den enkelte valgkrets. Totalt i Oslo ble det levert inn 225.874 forhåndsstemmer. Det utgjør så mange som 60 prosent av alle Oslo-stemmene i årets valg.


Flere detaljer om resultatene kan du se hos Valgdirektoratet.

Valgkretsene

Så hvordan stemte ditt nabolag? Under kan du se resultatene ved de ulike valgkretsene i Nordre Aker. Arbeiderpartiet er størst i seks valgkretser, mens Høyre er størst i fem. Venstre er tredje størst i ni av elleve valgkretser, mens SV tar tredjeplassen ved Maridalen skole og Skeidhuset.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...