Nordre Aker Budstikke
Annonse: Amfi Ullevaal

Slik styrker du immunforsvaret i den mørkeste tiden

... og her er de beste tipsene til hva du faktisk kan gjøre når forkjølelsen har satt inn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 15:56

AMFI ULLEVAAL: Kong Vinter har inntatt hovedstaden. Med seg har ikke årstiden bare kuldegrader og hvitt gull i form av snø, men også forkjølelses- og influsensaplager.

Så hvordan kan du forebygge sykdom, eller lindre smertene når maskineriet ditt er gjennomsyret av bakterier?

– For mange er det lurt å spise C- og D-vitaminer nå i den mørkeste tiden. Ellers anbefaler vi solhatt- og svarthyllprodukter. Vi har flere merker og kombinasjoner å tilby her, i periodene du brygger på noe, eller står midt i det, sier Jørn Krogstad, daglig leder ved helsekostbutikken Life på AMFI Ullevaal.

Han tipser om hvitløksprodukter og betaglukaner, når du ikke får hentet deg helt inn, eller til stadighet får tilbakefall.

Sunn fornuft

Jørn har drevet helsekostbutikk på Ullevaal siden 1999.


– Så gjelder selvfølgelig, som alltid, de «vanlige» sunn fornuft-reglene: Spis sunt og variert, med mest mulig økologiske råvarer, få nok søvn, frisk luft, og mosjoner etter et mønster som passer din hverdag, som lar seg gjennomføre over tid, sier rutinerte Jørn, som har tatt i mot kunder på Ullevaal siden oppstarten i 1999.

Her finner du helsekostkjedens standardsortiment, men også produkter som er tilpasset beliggenheten i Oslo.

– Hos Life Ullevaal har alltid økologiske og vegetabilske matvarer vært i fokus, så vi tilpasser utvalget av dette etter etterspørsel og trender i tiden, sier den daglige lederen som assisteres av ansatte som også jobber i andre Life-butikker.

Sønnen til sin far

Selv har han tilhørt den aktuelle bransjen så å si hele livet. Jørns pappa var nemlig en av de første som startet en helsekostforretning i Oslo tidlig på 1970-tallet.

– Mye har skjedd siden da, det har vært en artig bransje å følge. Fra å være noe sært og egentlig litt «skummelt» som et lite fåtall av befolkningen brydde seg noe om, er helsekostprodukter nå allemannseie, og en selvfølgelig del av hverdagen til mange, sier erfarne Jørn - og legger til at han setter stor pris på de besøkende ved AMFI Ullevaal.


– Det er utrolig mange hyggelige, koselige, og interressante kunder på Ullevaal, og jeg er veldig glad i å prate med folk, det er vel egentlig hovedgrunnen til at jeg trives så godt, og har holdt meg til denne bransjen. Alle er hvertfall hjertelig velkomne innom for å ta en prat, sier Jørn.

Ekspertens tips:

Kyolic er et japansk hvitløksprodukt, og anbefales av Jørn.

Kyolic er et japansk hvitløksprodukt som er helt enestående og unikt, blant annet fordi produksjonen består av en lagringsprosess på to år. Det er så langt 750 studier på produktet, som går på å bevare hjertehelsen, normale kolesterolverdier, og immunsystemets normale funksjon.

Bio-Strath er et annerkjent, sveitsisk preparat som har vært på markedet i over 50 år. Produktet er et 100 prosent naturlig urtegjærekstrakt som er veldig næringsrikt og har et høyt B-vitamin innhold. Ekstraktet kan øke kroppens motstandskraft blant annet på grunn av innholdet av betaglukaner.


Les mer om Life her!

Besøk AMFI Ullevaal sine nettsider!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...