Nordre Aker Budstikke

Slik vil bydelspolitikerne ha «nye» Engebråten skole

Bydelsutvalget ønsker en utvidelse av Engebråten skole i den nordre delen av skoletomta. Foto: Kristin Tufte Haga

Velger ungdomsskole kombinert med barneskole, og plassering for å få mest mulig ut av uteområdene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2018 kl 18:01

KJELSÅS: Engebråten skole står foran en etterlengtet, permanent utvidelse. Skolen ble bygget som en U5-skole (5-parallell ungdomsstrinn), men drives i dag som en U7-skole, pluss mottaksklasse.

Planer med tre alternativer

Nordre Aker Budstikke presenterte i høst planene, slik det foreligger med tre utbyggingsalternativer. Ett der skolen utvides til en 10-parallell ungdomsskole (U10), og to alternativer der skolen bygges ut til U8, pluss en barneskole med to paralleller (B2).

Du kan lese om, og se illustrasjoner av alle de tre alternativene i denne saken.

Da bydelsutvalget i Nordre Aker avga sin høringsuttalelse 1. november, landet de på å anbefale alternativ 2a. Dette mener de godt kan kombineres som en ren U10, eller som en kombinert U8- og B2-skole.

Uterom

Dette alternativet gir en ungdomsskolekapasitet på 732 elever, og 420 barneskoleelever. Samlet størrelse på skolen blir 14.614 kvadratmter, og med uteoppholdsareal på 27.700 kvadratmeter.


Argumentasjonen for å velge dette alternativet er at det gir «et uterom mellom bygningene som er bedre skjermet og er mer sentralt enn i øvrige alternativer. Alternativet vil samtidig åpne for mulig ombygging/utvidelse av fleridrettshallen nå og for bygging av svømmehall i fremtiden,» uttaler BU.

– Dette er jo en skoleutbygging vi ønsker velkommen, sa Terje Olav Moen (Ap), leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen. Han sa at ved å velge alternativet med utbygging i den nordlige delen av tomta, kan sørenden, mot den tidligere planteskolen, bevares som friområde.

Engebråten skole-området, sett fra Kapellveien. Bydelsutvalget vil bevare områdene til venstre. Foto: Kristin Tufte Haga

Dette er BUs vedtak:

Bydel Nordre Aker ser frem til en nødvendig utvidelse av Engebråten skole for å dekke påvist behov for ungdomsskolekapasitet for området. Bydelen vil gi følgende innspill til oppstartsmøtet:


1. Det er behov for en U10-skole i overskuelig fremtid. Alternativ 2a og 2b med en kombinasjon U8+B2 må bare være en midlertidig løsning inntil barneskole i Frysja/Brekke-området står klar, eller U10-kapasitet er påkrevet. Dersom man tar utgangspunkt i alternativ 2 må B2-bygget bygges med sikte på bruk for ungdomsskole.

2. Bydelen mener Alternativ 2a er best både i et U10 og i et U8+B2 scenario. Dette alternativet gir et uterom mellom bygningene som er bedre skjermet og er mer sentralt enn i øvrige alternativer. Alternativet vil samtidig åpne for mulig ombygging/utvidelse av fleridrettshallen nå og for bygging av svømmehall i fremtiden.

3. Bydelen regner med at det også er aktuelt med ombygging og utvidelse av tilgjengelige spesialrom. Øket kapasitet og bedre tilrettelegging av garderober og tribuner i fleridrettshallen er også nødvendig når skolen får flere elever. Sprengt hallkapasitet i bydelen tilsier også at hallen bør utvides og tilrettelegges bedre for bruk utenfor skoletid.

4. Med en større skole må det settes ekstra fokus på å skape sosiale arenaer for elevene både inne og ute. Skolen bør tilrettelegges bedre for bruk utenfor skoletid, bl.a. gjennom bedre kantinemuligheter som kan benyttes både av skole og fleridrettshall.

5. Omfanget til planområdet er riktig og må reserveres til skole og idrettsformål, idet området er et av få gjenstående områder som kan benyttes til dette i bydelen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...