Nordre Aker Budstikke

Branner langs Gjøvikbanen:

Slukkearbeidet pågikk i flere timer

Stengt for togtrafikk hele lørdag

Fredag kveld ved 23-tiden brant det forsatt noen hundre meter sør for Snippen stasjon. Foto: Christian Fredrik Borg

Ved midnatt meldte Brann og redningsetaten at de fleste brannene langs Gjøvikbanen, på Oslo-siden, var slukket. Lørdag morgen melder Bane NOR at strekningen vil bli stengt hele lørdag. Også Bergensbanen rammes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2019 kl 12:33

MARIDALEN: Ved midnatt meldte Oslo brann- og redningsetat følgende på Twitter:

Det var 20.26 fredag kveld brannvesenet i Oslo meldte om brannene på Twitter. Like etter kom meldingen om at det også brant på Nittedal-siden av linja i Nordmarka.

Ifølge Nordre Aker Budstikkes opplysninger brant det opp mot 20 steder samtidig. På Oslo-siden brant det fem steder samtidig, da brannvesenet ikke hadde kontroll.

Brannvesenet var ved Snippen stasjon fredag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Slukket på Oslo-siden

Stabsjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun, forteller til Nordre Aker Budstikke like før midnatt fredag at brannene er så godt som slukket på Oslo-siden av fylkesgrensa.

- Status nå er at brannene på vår side er så godt som slukket. Nå er det kun litt etterslukking igjen.

Nordre Aker Bustikkes reporter på stedet kunne i 23-tiden se røyk 200 meter sør for Snippen stasjon. Da sto det to brannbiler ved stasjonen, men tilsynelatende ingen brannmenn. Til det sier stabsjefen:

- Vi har vært der og slukket, men måtte dra lenger nord. Det var mer kritisk lenger mot Nittedal, og måtte bruke ressursene der.


Videre forteller han at de kjører kontroll langs linja med et tog de disponerer. De kommer til å være på stedet utover natta for å passe på at brannene ikke blusser opp igjen, og vil vurdere situasjonen utover natta.

Stengt for togtrafikk

Oppdatert lørdag: Lørdag morgen melder Bane NOR på Twitter at strekningen vil bli stengt for togtrafikk hele lørdag. Vy organiserer alternativ transport mellom Oslo S og Harestua. Bergensbanen blir også berørt, da togene har kjørt via Hønefoss og Gjøvikbanen på grunn av arbeider i Liertunnelen.

Togtrafikken står hele lørdag, etter brannene langs Gjøvikbanen fredag. Her fra Movatn stasjon rett før 23.30 fredag. Foto: Christian Fredrik Borg

Nittedal

På Nittedal-siden brenner det fortsatt mellom Rotnes og Åneby da Nordre Aker Budstikke snakker med vaktleder Ole Martin Isebakke ved Øst 100-sentral. Skogbrannhelikopteret og bakkemannskap bidrar, og brannen blusser ikek opp, selv om det gjenstår slukkearbeid.

- Vi kommer til å være der med god styrke veldig lenge, sikkert til i morgen, forteller Isebakke.

Pressevakt i Bane NOR, Gunnar Børseth, sitter med lite informasjon, men bekrefter at togene enda ikke kan trafikkere linja.

- Hvor lenge etter en brann kan dere begynne å kjøre igjen?


- Det varierer fra brann til brann, men om det er små branner tar det hvor nære skinnene. Hvis det har brent veldig tett på linja kan det ta tid, fordi vi da må gå over og sjekke at infrastrukturen er ok. Er det kun røykutviklingen som har stoppet togene kan det gå ganske raskt.

Gnister

Stabsjefen ved brannvesenet i Oslo opplyser til Nordre Aker Budstikke at de antar at det er et tog som har startet brannen.

- Endel ting tyder på at brannen kan ha startet ved gnister fra et tog.

- Det er selvsagt mulig, men det vet jeg ingen ting om, avslutter Bane NORs pressevakt.

Åge-Christofer Lundby i Vy forteller at de kjører buss for tog så lenge strekningen er stengt.

Brannvesenet kontrollerer linja natt til lørdag, og vil vurdere fortløpende utover natta hvor lenge de skal passe på at brannen ikke blusser opp igjen. Foto: Leserfoto

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...