Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slutt ved årsskiftet for Mediehuset dittOslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder, Tore Bollingmo.

1. januar 2015 avvikles driften av Mediehuset dittOslo gjennom salg og nedleggelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2014 kl 15:02

OSLO: Fremtiden til Mediehuset dittOslo har vært usikker etter at det ble kjent at Amedia må kutte utgifter for å møte et stadig fall i annonseinntekter.

Som en konsekvens av den tunge økonomiske situasjonen ble det stilt spørsmål ved hva som skulle skje med den videre driften av det Amedia-eide selskapet som utgir tolv aviser fordelt på alle Oslos bydeler, samt står bak nettstedet dittoslo.no og byguiden skjerioslo.no.

Under et styremøte onsdag ble det gjort kjent for de ansatte at driften avvikles gjennom salg av deler av virksomheten og nedleggelse av det øvrige innen januar 2015.

LES OGSÅ: «Vi skal være «den lille manns» ombud»

- Ingen annen utvei

- Mediebransjen opplever store endringer, og for en virksomhet som ikke har tjent penger blir den nye mediehverdagen ekstra tung å møte. Det har vært krevende, men dittOslos framtidsutsikter gjør at vi ikke ser noen annen utvei, sier regionsdirektør i Amedia, Pål Eskås.

Amedia ser nå etter nye eiere til deler av virksomheten. Primært er det ønskelig å selge abonnementsavisen Nordstrands Blad og selskapets digitale posisjon.

- Vi har vært spesielt eksponert mot fallet av annonsering på print og har blitt rammet dertil hardt, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo.

LES OGSÅ: - Det beste fra Oslo blir enda bedre

Vanskelig

Han sier at prosessen frem mot det endelige vedtaket har vært vanskelig, men grundig. Spesielt tungt har det vært å innse at mange arbeidsplasser nå vil gå tapt.

- Det har vært en veldig tung situasjon, ikke minst overfor de ansatte. Sannheten er allikevel at vi er en bedrift som har gått med driftsmessig store underskudd i ni år. Når det nå tas grep, er det fordi vi mener det er viktig å drive videre det som har livets rett, og for å finne en løsning som kan videreføre journalistikken med nye eiere og samarbeidspartnere, sier han.

LES OGSÅ: DittOslo har fått nye eiere

- Svekker lokaldemokratiet

Klubblederne Øystein Dahl Johansen og Nina Schyberg Olsen er kritisk til prosessen som nå har endt et endelig vedtak.

- Det har gått altfor fort, og det har blitt vist svært liten vilje til å se på andre driftsmodeller, slik vi hele tiden har etterlyst. Vi har også blitt gitt altfor lite informasjon, sier Dahl Johansen.

- Vi har ønsket å utsette prosessen, slik at man har et bredere grunnlag å fatte vedtak på. De drastiske tiltakene vi nå ser, mener vi fattes på et altfor dårlig grunnlag, og det er verdt å merke seg at styrets vedtak er fattet under dissens, sier Schyberg Olsen.

Nå frykter de tillitsvalgte for fremtiden til mediehusets 37 ansatte.

- Selv om ledelsen sier de har ambisjoner om å selge deler av virksomheten, har vi ingen garantier for at noen av oss får bli med i den videre satsningen. I ytterste konsekvens mister alle de ansatte jobbene sine, sier Scyberg Olsen, og legger til at hun tror mediehuset vil bli savnet av byens avislesere.

- DittOslo har vært svært viktig for samhold og lokaldemokrati i Oslos bydeler, og jeg er sikker på at vi kommer til å etterlate et tomrom. 

LES OGSÅ: - Vemodig å selge gode lokalaviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...