Nordre Aker Budstikke

Små leiligheter til langt over 100.000 per kvadratmeter

Leiligheten i Gunnar Schjelderups vei. Foto: DNB

– Nydalen er «up and coming», og generelt et flott område, ifølge megleren. Oslos minste boliger til salgs akkurat nå finner vi i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2018 kl 08:27

NYDALEN: Søndag var den første store visningshelgen etter sommeren, og ifølge E24 er det færre leiligheter på markedet i Oslo enn det pleier å være – i tre av de fire siste årene (2014, 2015 og 2017) har utvalget på denne tiden vært større enn det er nå.

Avisen har telt opp annonser på Finn.no, og fant 853 visninger på søndag.

– Det er et brukbart volum for årstiden, sier direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til E24.

– Men det er ikke skremmende høye nivåer, legger han til.

Prisvekst i Oslo

Oslo hadde sterkest utvikling i boligprisene i juli, med en oppgang på 1,9 prosent, viser tall fra Eiendom Norge.


I Bydel Nordre Aker har boligprisene steget med 5,3 prosent det siste kvartalet, og i snitt må du ut med 78.400 kroner per kvadratmeter, viser tall fra juli.

Smått og dyrt

Også i Nydalen var det visninger søndag. Blant annet i Gunnar Schjelderups vei 33. I skrivende stund ligger det tre små leiligheter – på 14, 15 og 16 kvadratmeter – ute til salgs i veien som ligger øst i Nydalen – og det er blant de minste boligene som er til salgs i Oslo nå.

Høyest prisantydning har ettromsleiligheten på 16 kvadratmeter. Den ligger ute til 1.650.000 kroner, som er over 103.000 kroner per kvadratmeter. For de to litt mindre leilighetene er prisantydningene henholdsvis 890.000 og 990.000 kroner. Men med fellesgjeld på over 700.000 kroner, blir den reelle kvadratmeterprisen cirka 114.000 kroner for ettromsleilighetene.

Ifølge megleren skremmer ikke prisen bort kjøperne. For leiligeheten på 16 kvadrat har åtte interessenter meldt seg etter den første visningen i helgen.

– Dette er enn selveierleilighet, hvor fellesgjelden er nedbetalt. I tillegg er Nydalen up and coming, og generelt et flott område. Også med ny kino og flere nye tilbud på gang. I tillegg er det et godt kollektivtilbud i området, sier eiendomsmeglerfullmektig Robin Rastad Lauritzen i DNB.


Gunnar Schjelderups vei er et populært boligområde for studenter ved BI. Også for tre år siden var Oslos minste leilighet til salgs å finne på samme adresse. Da sa megler Morten Marthinsen i Nordvik & Partners:

– Mange unge ønsker å eie egen bolig fremfor å leie, og små leiligheter er en god måte for unge å komme seg inn på boligmarkedet.

Dyrt på Bjølsen

Selv om de små leilighetne i Nydalen har høye kvadratmeterpriser, trenger vi ikke reise langt for å finne tilsvarende leiligheter som er enda dyrere. I Stavangergata 46 på Bjølsen, med utsikt over Voldsløkka, ligger det flere leiligheter på 15-18 kvadratmeter, med prisantydning over rett under og i overkant av to millioner kroner. Med fellesgjeld på ca. 250.000 kroner, kommer disse leilighetene opp i en kvadratmeterpris på opp mot 130.000 kroner.

Leiemarkedet

Nylig skrev Nordre Aker Budstikke at 5000 studenter står i boligkø hos Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus. Ifølge Utleiemegleren koster det nå i snitt 9500 kroner i måneden å leie en ettromsleilighet i Oslo. Les mer om utleiepreisene her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...