Nordre Aker Budstikke

Ny smitterekord i Nordre Aker

Det siste døgnet er det registrert 53 nye koronasmittede i Nordre Aker. Aldri tidligere har det blitt registrert så mange tilfeller på én dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2021 kl 15:06

NORDRE AKER: Dagens smittetall er betydelig høyere enn de foregående dagene. Da ble det registrert henholdsvis åtte, tolv og 27 tilfeller, viser kommunens smittestatistikk.

Ingen andre bydeler har like mange nye smittede det siste døgnet. I bydelene Alna og Frogner er det registrert henholdsvis 35 og 31 nye tilfeller av koronaviruset.

Det siste døgnets drastiske smitteøkning fører til et byks i smittetrykk. Onsdag er smittetrykket 364 tilfeller per 100.000 innbyggere i Nordre Aker de siste 14 dagene. I går var tilsvarende tall 278.

Også eldre smittede

Drøyt halvparten av det siste døgnets smittede, 32 personer, er under 20 år gamle. Klart flest er mellom 10 og 19 år gamle. I alt er 25 personer i denne aldersgruppa smittet. Ni personer i 20-årene er også registrert virussmittet.

Antall smittede det siste døgnet i Nordre Aker fordelt på alder:

Foto: Oslo kommune


Alle aldersgrupper, utenom mellom 60 og 69 år, har nye smittede det siste døgnet. To av tilfellene er blant innbyggere som er 80 år eller eldre.

En liten overvekt av de smittede er kvinner. Fordelingen er henholdsvis 28 og 22 tilfeller.

Femte høyeste

Smittetrykket på 364 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene plasserer Nordre Aker høyt blant Oslo bydelene. Kun fire bydeler har for øyeblikket mer smitte. Alna har høyest smittetrykk fulgt av Stovner og Søndre Nordstrand.

Totalt er det registrert 314 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...