Nordre Aker Budstikke

Smitten fortsetter å «eksplodere» i Nordre Aker

Den siste uka har smitten i Nordre Aker eksplodert. Smittenivået er seksdoblet på bare to uker. Foto: Christian Fredrik Borg (Arkivfoto)

Det siste døgnet er det registrert 57 nye koronatilfeller i bydelen. Kun én gang tidligere i pandemien har flere blitt smittet på ett døgn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2021 kl 17:06

NORDRE AKER: Smitten stiger over hele Oslo. Ingen andre bydeler har imidlertid like drastisk økning som Nordre Aker.

Smittetrykket er for øyeblikket 628 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det gjør at Nordre Aker har det høyeste smittetrykket i hele Oslo, viser Oslo kommunes koronastatistikk.

For bare to uker siden var smittetrykket 102 tilfeller per 100.000 innbyggere. Dermed har det vært en seksdobling i bydelens smittenivå.

Slik har smittetrykket utviklet seg:

Foto: Oslo kommune


Årsaken er dramatisk høye smittetall de siste dagene.

Onsdag ble det satt ny rekord i antall smittede på én dag i bydelen. Da ble det registrert 53 koronatilfeller. Allerede dagen etter ble rekorden slått da det ble påvist 60 nye smittetilfeller. Tallene er nå nedjustert til henholdsvis 52 og 59.

Unge smittede

Rundt halvparten av de nye tilfellene, 29, er påvist blant innbyggere mellom ti og 19 år. Fem personer som er yngre enn dette, er også smittet. Personer under 20 år utgjør dermed omkring 60 prosent av det siste døgnets koronatilfeller.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på dag:

Foto: Oslo kommune

Elleve personer i 20-årene er også blant de smittede.


Samtidig som ingen mellom 60 og 79 år er smittet, er det registrert ett tilfelle hos en person over 80 år.

Nabobydelene med minst

Etter Nordre Aker følger bydelene Alna og Stovner. Smittetallene er lavest i bydelene Sagene, Vestre Aker og Ullern.

I Oslo er det totalt registrert 398 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 211 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste to ukene er det i snitt registrert 177 smittede per dag i hovedstaden. Til sammen er 2.767 personer smittet de siste to ukene. Hele 71 prosent av disse er personer under 30 år. Bare 2,8 prosent av de smittede i samme periode er over 60 år gamle.

Smittetoppen i Oslo ble nådd 16. mars i år med 492 nye tilfeller på ett døgn.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...