Nordre Aker Budstikke

Smitten har flatet ut i Nordre Aker. Raymond orienterer om tiltak onsdag

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterer onsdag om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo. Foto: Berit Roald/NTB

De siste fire dagene er det kun registrert ni nye koronatilfeller i Nordre Aker. Og mens FHI og Helsedirektoratet anbefaler å starte gjenåpningen av Norge fra fredag, varsler byrådet at det ikke blir noen store lettelser i Oslo, når de onsdag skal orientere om situasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2021 kl 17:24

NORDRE AKER/OSLO: Det siste døgnet er det registrert tre nye koronasmittede i Nordre Aker, det kommer etter at det søndag ble registrert ett nytt tilfelle, to på lørdag og tre på fredag i forrige uke. Så sent som 7. april var det imidlertid 16 nye tilfeller i bydelen, med 15 hver av de foregående dagene.

De siste 14 dagene har det i snitt blitt registrert åtte smittede per dag. Dermed kan det se ut til at dagene med de høye smittetallene rett etter påske er tilbakelagt.

Antall registrerte smittede i Nordre Aker per dag de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

Smittetrykket i Nordre Aker er nå 216,2 per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, og det nest laveste blant de 15 bydelene. Høyest er smittetrykket i bydel Stovner, med 906,5 per 100.000, etterfulgt av Søndre Nordstrand med 899,2 og Alna med 791,1 per 100.000

Fakta: Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 906,5 - (302)
 • Alna - 791,1 - (394)
 • Søndre Nordstrand - 899,2 - (352)
 • Bjerke - 676,2 - (226)
 • Grorud - 602,7 - (167)
 • Gamle Oslo - 499,4 - (293)
 • Grünerløkka - 469,4 - (293)
 • Frogner - 404,9 - (240)
 • Østensjø - 362,2 - (184)
 • St. Hanshaugen - 353,8 - (143)
 • Sagene - 275 - (124)
 • Ullern - 271,9 - (94)
 • Nordstrand - 223 - (117)
 • Nordre Aker - 216,2 - (115)
 • Vestre Aker - 181,1 - (92)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 13.04.2021, kl.15.15)

Totalt ble det registrert 180 smittede i Oslo det siste døgnet, mot 106 og 127 i helgen. 7. april ble det registrert det høyeste antall nye smittede i Oslo de siste to ukene, med 337 tilfeller.

Antall registrerte smittede i Oslo per dag de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

Store deler av Norge må fortsatt leve med strenge tiltak

Regjeringen varslet i en pressekonferanse tirsdag at de starter en forsiktig gjenåpning av landet. Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter imidlertid at folk som bor i Oslo og Viken fortsatt må leve under strengere begrensninger enn andre deler av landet.

Solberg medga at «det er vanskelig å si» når også folk som bor i Oslo og Viken for fullt kan ta del i gjenåpningen av Norge, som hun varslet kunne starte i slutten av denne uka. Regjeringen lemper på de nasjonale tiltakene, men i Oslo og Viken er det innført regionale og lokale smitteverntiltak, som trumfer de nasjonale.

– Oslo og Viken er kjernesteder for mye av smitten i Norge nå, og det er klart at v må se et enda lavere smittetrykk i Oslo før man kan åpne mye, sa statsministeren, og viste til de lokale tiltakene i hovedstaden.

– Så det er opp til lokalpolitikerne i Oslo å vurdere akkurat når de kan åpne litt. Det er fortsatt høyt smittetrykk og at det er grunnen til at vi forlenget tiltakene for områdene rundt Oslo i Viken med to uker. Det er klart at det tar litt lengre tid, sa hun.

Fakta om nye nasjonale koronatiltakene
Dette er de nasjonale koronatiltakene som er nye eller endrede, og som gjelder fra og med 16. april:

 • Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må kunne holde avstand.
 • Dersom barn og unge trener/øver med et lag, foreningen eller lignende i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette laget/denne foreningen så lenge smittesituasjonen tillater det.
 • Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 10 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand.
 • Utendørs kan voksne drive organisert aktivitet, så lenge de kan holde minst én meters avstand.
 • Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på idretts- og kulturarrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune (nytt med 50 for kulturarrangement).
 • Maks 100 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, men 600 personer (fordelt på 3 kohorter à 200 personer) hvis de sitter på faste tilviste plasser og det er to meters avstand mellom kohortene.
 • Samme anledning til å skjenke alkohol på arrangementer som på serveringssteder.

(NTB)

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Ingen store lettelser i Oslo

Oslo kommune jobber iherdig med gjenåpningsplanene, men det ligger ikke an til store lettelser foreløpig, melder byrådet, som vil orienterer pressen onsdag klokka 11.00.

Kommunen har på forhånd varslet at det ikke ligger an til betydelige lettelser. Johansen har pekt på at smittetallene fremdeles er høye, selv om tallene har gått ned de siste ukene.

– Byrådet vil vurdere smittesituasjonen de neste dagene, og på onsdag vil vi presentere hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fremover. Vi kommer til å være veldig forsiktige med lettelser og kommer ikke til å ta noen sjanser, sa Johansen til NTB mandag.

– Håpet vårt er at tiltakene som vi nå har, vil presse smitten ytterligere ned slik at vi kan åpne mer opp igjen om noen uker, sier han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...