Nordre Aker Budstikke

Smitten øker i Nordre Aker

Boligbebyggelse på Nordberg i forgrunnen og Holmenkollbakken bak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Alderen til de som blir smittet, er mer jevnt fordelt enn forrige uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2021 kl 16:03

NORDRE AKER: I løpet av det siste døgnet er det registrert to nye koronatilfeller i Nordre Aker. Det er en nedgang fra tre tilfeller dagen i forveien, viser Oslo kommunes koronastatistikk.

De siste 14 dagene har det blitt registrert 31 koronasmittede i bydelen. Snittet er 2,2 tilfeller daglig.

Nordre Aker har for tiden et smittetrykk på 58 tilfeller per 100.000 innbyggere. Det har steget fra 37 fredag for to uker siden. Det tilsvarer en økning på drøyt 56 prosent.

To bydeler har mindre smitte enn Nordre Aker. Det er Vestre Aker og Østensjø med henholdsvis 52 og 55 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Flest menn

Bydel Frogner har det klart høyeste smittetrykket i Oslo. Vestkantbydelen har for øyeblikket et smittetrykk på 170 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene. St. Hanshaugen og Grünerløkka følger etter med henholdsvis 116 og 109.


I Nordre Aker er det en liten overvekt menn som er smittet de siste to ukene. 55 prosent av bydelens 31 smittede er menn.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på dager:

Foto: Oslo kommune

Nokså jevn aldersfordeling

Flere aldersgrupper ligger relativt likt når det gjelder koronasmittede. Både mellom 20 og 29 år og 40 og 49 år er det registrert åtte tilfeller de siste to ukene. Aldersgruppa mellom, 30-39 år, har imidlertid kun ett meldt tilfelle.

For bare en drøy uke siden var det mer markante tendenser. Flest mellom 10 og 19 år var da smittet. I denne gruppa er det nå registrert syv nye smittede de siste to ukene.


Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på alder:

Foto: Oslo kommune

Hverken Helseetaten eller Bydel Nordre Aker har oversikt over hvor mange av de smittede som er vaksinert, opplyser de til Nordre Aker Budstikke.

Vaksinestatus

Bydel Nordre Aker melder fredag 6. august at totalt har nå 41.246 innbyggere fått vaksine, og av disse har 19.694 personer fått to doser og betegnes som fullvaksinerte. Ifølge vaksinekoordinatoren i Nordre Aker var 41 prosent av den totale befolkningen fullvaksinerte og 49 prosent delvaksinerte per 4. august. Vaksinesenteret i Nordre Aker vil fra og med 10. august befinne seg i nye lokaler i Gullhaugveien 7 i Nydalen, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet.

I forbindelse med flytting vil det ikke settes vaksiner mandag 9. august, og drop-in-tilbudet for vaksinering av uvaksinerte med dose 1 vil holde stengt både mandag 9. og tirsdag 10. august.

Bydel Nordre Aker melder at fra og med mandag 16. august vil flere innbyggere bli tilbudt vaksine fra legemiddelprodusenten Moderna når de skal ta 2. dose, selv om de fikk vaksine fra BioNTech/Pfizer som første dose, og omvendt.


– Dette skyldes tilfanget av de ulike vaksinetypene på gitte tidspunkt. Det å kombinere vaksiner gir like god beskyttelse og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent, skriver bydelen på sin Facebbok-side.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...