Nordre Aker Budstikke

Smitten opp 147 prosent i Oslo – opp 262 prosent i Nordre Aker

Sist fredag hadde 42.059 personer fått vaksine i bydel Nordre Aker, av disse var 31.012 fullvaksinert. Neste uke starter vaksineringen av 16- og 17-åringene. Det er gruppen under 20 år som står for desidert flest av smittetilfellene. Foto: Christian Fredrik Borg

Smittetallene økte med 147,1 prosent i Oslo i forrige uke, og aller mest i Nordre Aker. Også nasjonalt gikk smitten kraftig opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2021 kl 16:04

OSLO/NORDRE AKER: Blant alle Oslos 15 bydeler har Nordre Aker nå det høyeste smittetrykket. Med 755,6 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, ligger bydelen langt foran de to neste bydelene Alna og Stovner med henholdsvis 676,7 og 645,3 per 100.000.

I forrige uke ble det totalt registret 315 nye smittetilfeller i bydelen. Dette er 13,7 prosent av alle registrerte smittetilfeller i Oslo i uka som gikk, som var 2293 nye tilfeller av covid-19. For Oslo er dette en økning på 147,1 prosent, fra 928 tilfeller i uke 33.

Økningen i Nordre Aker er enda høyere, her er de 315 smittede i uke 34 opp 262 prosent fra de 87 tilfellene i uke 33.

Det viser en sammenstilling NTB og Nordre Aker Budstikke har gjort har gjort av kommunens egne tall. Nasjonalt økte smitten med 89,2 prosent til 8214 smittede i forrige uke, opp fra 4342 smittede uka i forveien. Utgangspunktet er tatt i tallene som meldes fra registeret MSIS like etter midnatt hver dag.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa mandag til NRK at R-tallet nå i praksis ligger på rundt 2. Det betyr at hver smittet i snitt smitter to nye.


Bakteppet er deltavarianten, som er langt mer smittsom enn tidligere virusvarianter.

– Deltavarianten gir en betydelig høyere virusutskillelse enn tidligere virusvarianter og smitter allerede fra dag to til dag sju. Det er en kortere inkubasjonstid og høyere smittsomhet sammenlignet med tidligere varianter, utdyper Nakstad overfor NTB.

Ifølge ham vil vaksineringen etter hvert hjelpe oss med å begrense smittespredningen. Men foreløpig er kun 55 prosent av befolkningen fullvaksinert, samtidig som folk har mye kontakt med hverandre.

– Det betyr at det er veldig viktig å følge de grunnleggende smittevernreglene – å holde seg hjemme når man er syk, holde avstand til andre og begrense sosial kontakt og festing, sier Nakstad.

282 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 282 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 171 flere enn på samme dag i forrige uke. Til sammen er 3221 personer registrert smittet de siste to ukene, et snitt på 230.


De to siste ukene har det vært flest nye smittetilfeller i aldersgruppa 10–19 år, med 1281. I Nordre Aker utgjør denne aldersgruppen 202 av de smittede, eller 64 prosent.

Nordre Aker bydel topper som nevnt smittestatistikken. Det siste døgnet er det registrert 31 tilfeller i bydelen. Det er det høyeste enkelttallet blant alle bydelene. Alna følger med 29 smittede siste døgn, mens Søndre Nordstrand og Østensjø har henholdsvis 25 og 24. Færrest smittede siste døgn har bydel Grorud med 8.

Smittetrykket er nå lavest i bydelene Ullern og Sagene, med henholdsvis 310,,9 og 319,4 per 100.000 de siste 14 dagene.

Totalt er 42.635 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...