Nordre Aker Budstikke

Smittetallene fortsetter å synke i Nordre Aker

Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Bydelen har nå de tredje laveste smitteltallene i Oslo, og det er en måned siden sist det har blitt registrert så få nye smittede i Nordre Aker på én dag, som det siste døgnet

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2020 kl 12:04

OSLO: Det er registrert 83 smittede i Oslo siste døgn. Det er 46 færre enn gjennomsnittet den siste uken, som var på 129 smittede per dag.

83 smittede er like mange som dagen før etter at tallet ble oppjustert, selv om det tidlig mandag ble rapportert om 79 smittede. Smittetallet i dag er 83 færre enn samme dag forrige uke, viser oppdaterte tall fra Oslo kommune.

Det er også 70 færre enn gjennomsnittet de siste to ukene, som var på 153 smittede per dag. Det er totalt 2149 smittede i Oslo de siste to ukene.

Det er litt flere kvinner enn menn som er smittet de siste to ukene: 1074 kvinner og 1057 menn.

Smittutvikliingen dag for dag de siste 14 dagene i Oslo. (Oslo kommune)

Bydelene

Bydelene Grorud og Stovner har det høyeste smittetrykket. I bydel Grorud er det registrert 192 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 693 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

I bydel Bjerke er det registrert 180 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 540,3 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket i Oslo med 58 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 114,1 per 100.000 innbyggere. I tillegg til Vestre Aker er det bare Ullern som har lavere smittetrykk enn Nordre Aker. Her er det registrert 89 nye smittede de siste to ukene, eller 167,3 per 100.000 innbyggere.

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Grorud - 693 - (192)
 • Stovner - 540,3 - (180)
 • Bjerke - 517,6 - (173)
 • Alna - 483,9 - (241)
 • Søndre Nordstrand - 426,6 - (167)
 • Gamle Oslo - 383,5 - (225)
 • Grünerløkka - 333,2 - (208)
 • Sagene - 283,9 - (128)
 • St. Hanshaugen - 247,4 - (100)
 • Frogner - 222,7 - (132)
 • Østensjø - 214,5 - (109)
 • Nordstrand - 186,8 - (98)
 • Nordre Aker - 167,3 - (89)
 • Ullern - 141,7 - (49)
 • Vestre Aker - 114,1 - (58)

(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 1.12.2020, kl. 11.00)


I går rapporterte vi at det var registrert to nye tilfeller i Nordre Aker søndag. Forsinkelse i rapporteringen til Oslo kommunes felles system, viser imidlertid at det reelle tallet var fire. Også tallene tidligere i helgen er justert - fire ble også registrert lørdag.

Tirsdag morgen opplyser Oslo kommune at det mandag ble registrert to nye tilfeller. Blir det stående, er det det laveste antallet nysmittede siden 1. november.

Smitteutviklingen dag for dag i Nordre Aker de siste 14 dagene. (Oslo kommune)

Det er fortsatt aldersgruppen 10-19 som har flest smittede, med 17 de siste to ukene. Aldersgruppen over, 20-29-åringene har tatt igjen 50-åringene, som aldersgruppen med nest flest smittede. Deretter følger 30-39-åringene.

Smittede fordelt på alder i Nordre Aker siste 14 dager. (Oslo kommune)


Dette skiller seg fortsatt fra Oslo-snittet, der det er desidert flest smittede i alderen 20-29, med 485 smittede siste 14 dager.

Tiltak frem til 14. desember

Mandag sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK at det er flere faktorer som påvirker smittetallene, blant annet hvor mange som lar seg teste. Det er også normalt med svingninger.

Når smittekurven de siste dagene viser at tallene er i ferd med å flate ut, og kanskje også gå tilbake, kan det tyde på at den andre smittebølgen trolig er over kneika.

– Det ser nå ut som vi så vidt er over toppen på denne andre smittebølgen de fleste steder, og det går nedover i mange kommuner. Men det kan fort svinge opp igjen, så trygge er vi på ingen måte ennå, sier han til NRK.


Han sier at de nasjonale koronatiltakene har hjulpet og at de har medført at smittestigningen har flatet ut i hele landet. I Oslo ble de omfattende koronatiltakene utvidet og forlenget til å gjelde til 14. desember.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...