Nordre Aker Budstikke

Smitteutbrudd i Brann- og redningsetaten

Den siste tiden har ti ansatte i Brann- og redningsetaten testet positivt på koronaviruset. Foto: Oslo Brann- og redningsetat (Illustrasjonsfoto)

Ti medarbeidere skal være smittet den siste tiden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2020 kl 09:09

OSLO: Det melder etaten selv i et Facebook-innlegg onsdag morgen.

– Per nå er ti ansatte bekreftet smittet og 17 er i karantene. Det ser heldigvis ut til å gå bra med alle, og vi håper at helsetilstanden ikke forverrer seg.

Smitteutbruddet skal ha oppstått den siste uka.

Ikke gått utover sikkerheten

– Vi praktiserer selvfølgelig strenge smittevernrutiner for å unngå at smitten sprer seg mellom brannstasjonene og ut til publikum, understreker de.

Etaten opplyser at smitteutbruddet ikke har fått konsekvenser for innbyggernes sikkerhet.


– Vi har gått gjennom alle oppdrag og bevegelser til de smittede brannkonstablene, og de har ikke hatt noen kontakter med publikum som medfører smitterisiko.

Brannbil kjørte gjennom teststasjonen

I innlegget roser de Oslo kommune og skriver at de føler på en takknemlighet for å være en del av fellesskapet i kommunen.

– Da vi fikk behov for å teste mange av våre ansatte raskt, ringte vi kommunens teststasjon på Aker sykehus. Der var det bare å komme!

Den siste uka har flere titalls mannskaper testet seg.

– Vaktlaget som var på vakt da smitten ble kjent, måtte selvsagt også testes, og de ankom i brannbilene sine.


– Det er trolig første - og forhåpentligvis siste - gang en brannbil har måttet kjøre gjennom teststasjonen for covid-19, avslutter de.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...