Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mr. Maraton:

Snart 80 og klar for Oslo Maraton

Kjetil (79) - løper maraton, og har tenkt til å fortsette med det. Her etter helgens Nordmarka Skogsmaraton, arrangert av Lyn Ski og Jernbanens Idrettsforening. Foto: LYN SKI

I helgen løp Kjetil Nordmarka Skogsmaraton, og lader nå opp til Oslo Maraton. For det har han lovet barnebarna. – Kona synes jeg er litt gæren! sier den spreke, godt voksne mannen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2016 kl 15:32

NORDRE AKER: – Imponerende! Kjetil Moen (79) løp inn til tiden 6.07.48,3 i Skogsmaraton, som Lyn Ski og Jernbanen Idrettsforening arrangerte i helgen. Han har lovet barnabarna å løpe maraton til han blir 80 år, ifølge daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal.

LES OGSÅ: Han ble frastjålet sykkelen, men så en lørdag kveld banket politiet på døra

– Dyp respekt og beundering

– Dette er Europas største skogsmaraton, og Nordmarka Skogsmaratons 23. utgave - med 601 påmeldte. Det er med dyp respekt og beundring vi sende løperne ut og tar de imot. Service og sikkerhet er naturligvis en solid del av et slikt arrangement. Dagen forløp fint, regnet uteble, ingen store skader eller uhell, og mange blide og fornøyde løpere, oppsummerer Bjørndal ellers om helgens arrangement - her kan du lese mer og se mange bilder fra arrangementet.

Idrett hele livet

Nordre Aker Budstikke får tak i Kjetil på telefon, i Mandal på hytta.

– Jeg har drevet med idrett hele livet. Mye ski og løping da. Jeg begynte med maraton i 1978. Oslo Maraton til høsten blir mitt 146. maraton, forteller Kjetil.

– Lovet barnebarna

Men legger til.

– Nordmarka Skogsmaraton var nok mitt nest siste, og altså Oslo Maraton blir nok siste. Jeg fyller 80 år, niende september, altså noen få dager før Oslo Maraton, og jeg har lovet mine barnebarn at jeg ikke skal gi meg med maraton før jeg har rundet 80'.

Han fortsetter.

– Jeg er den typiske gjennomsnittsløperen, og alltid kommet sånn midt på resultatlistene. Men min beste tid på maraton, var i Drammen i 1982, tre timer og fem minutter. Jeg håper å komme inn på rundt fem og en halv time under Oslo Maraton, sier Kjetil.

Som trener annenhver dag.

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum - se hva 13-åringen har tegnet!

Først og sist

Kanskje du vinner da - yngst i klassen din - 80 - 84 år?

– Ha, ha. Jeg tror jeg blir den eneste, så da både kommer jeg først og aller sist!

Men selv om høstens maraton kan bli han siste, så skal han trene videre. Også delta i løp.

– Ja, planen er halvmaraton fra 80 til 85 år, så blir det 10 kilometer fra 85 - 90 år, ler Kjetil i telefonen.

Slitsom med maraton?

– Ja, klart det er slitsomt å løpe 42 kilometer. Men det er det vel for ungdommen også?

Nordmarkstraveren

Kjetil representerer Koll IL, og vil benytte sjansen til å skryte av et annet løp også.

– Jeg har selv vært med å dra i gang Nordmarkstraveren, i 1973. Det er et flott løp som min klubb arrangerer, og hvor jeg har deltatt flere enn 40 ganger, forteller Kjetil, samfunnsøkonom av yrke, og bor på Nordberg med kona.

LES OGSÅ: Astrid (27) har en alvorlig diagnose, men likevel positiv: – Fremtiden er jo usikker for oss alle!

– Litt gæren!

Hva synes kona om all løpingen din?

– Hun har vært maratonløper selv, men løp siste maraton i 1994. Men hun synes jeg er litt gæren, som holder på ennå, ler den spreke mannen i Mandal.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...