Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Snart blir det dyrere å feilparkere i sykkelfelt

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg håper høyere satser på bøtene vil hindre ulovlig parkering i sykkelfeltene i Oslo. Her er hun avbildet ved åpningen av bysykkelordningen tidligere i år. Foto: OSLO KOMMUNE

Fra og med 1. januar blir det nesten dobbelt så dyrt for bilister å stanse eller parkere i sykkelfelt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2016 kl 11:40

OSLO: Som en del av den nye, nasjonale parkeringsforskriften økes gebyret for å feilparkere eller stanse i sykkelfelt fra 500 til 900 kroner. Forskriften ble vedtatt av Stortinget i mars, og trer i kraft 1. januar 2017, melder Oslo kommune i en pressemelding.

Det blir også dyrere å feilparkere på blant annet fortau og handikap-parkering.

LES OGSÅ: Bysyklene kommer helt til Ring 3

Feilparkering et problem

Bymiljøetaten i Oslo kommune har ansvar for å håndheve regelverket, og har i gjennomsnitt 35 parkeringsbetjenter på jobb ute i Oslos gater. Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), håper økningen fører til mindre misbruk av byens sykkelfelt og fortau.

– Feilparkering gjør det vanskeligere for fotgjengere og syklister, og kan potensielt skape trafikkfarlige situasjoner som gjør at færre velger å gå eller sykle. Derfor er jeg glad for de nye gebyrene fra Samferdselsdepartementet, som tydelig prioriterer gående og syklende, sier Berg i pressemeldingen.

Sykkelprosjektet og Bymiljøetatens trafikkbetjenter benytter derfor anledningen til å minne om at det ikke er lov å stanse i sykkelfeltet. Sammen deler de ut informasjon til bilister i de «belastede» gatene Grønlandsleiret og Karenslyst Allé fredag 9. desember mellom klokken 12 og 15.

Ikke alle vet at det hverken er lov til å stanse eller parkere i sykkelfeltet

Parkering i sykkelfeltene er strengt forbudt. Ogfra 1. januar skrus satsen på bøtene kraftig opp. Bildet viser en sykkelteller i sykkelfeltet i Sognsveien gjennom Ullevål hageby. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

229 gebyrer i 2016

I perioden 1. januar til 5. desember 2016 ble det delt ut 229 gebyrer til bilister som stanset eller parkerte i sykkelfeltene i Karenslyst Allé og Grønlandsleiret.

– De fleste er nok klar over at det ikke er lov å parkere på fortauet, men ikke alle vet at det hverken er lov til å stanse eller parkere i sykkelfeltet. Derfor ønsker vi å gjøre bilistene oppmerksomme på regelverket for sykkelfelt, sier Berg.

Det blir tre faste satser for ikke å overholde parkeringsreglene. Den laveste satsen på 300 kroner for de minst alvorlige overtredelsene, som ikke å trekke billett på gratisparkering, eller hvis den som har parkert handler i en annen butikk enn den som har kundeparkeringen.

Normal sats på 600 kroner ved "alminnelige" overtredelser, som hvis man ikke har betalt for den tiden man faktisk står parkert. Høy sats på 900 kroner gjelder blant annet ved stans og parkering i sykkelfelt samt feilparkering på parkeringsplasser for forflytningshemmede. Før var satsen for disse overtredelsene 500 kroner.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...