Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Snart er det lov å fiske her igjen

AKERSELVA: Snart kan du fiske her igjen, 1. april oppheves fiskeforbudet i øverste del av elva, ned til Øvrefoss. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/SONDRE GRØNVOLD

Denne svære gjedda ble rene lokale turistattraksjonen, helt øverst i Akerselva. Den "sto" på samme stedet i flere dager. Nå kan du snart prøve å fiske den.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2015 kl 15:20

AKERSELVA: Fisken vokser og gyter i Akerselva. Dermed oppheves fiskeforbudet som har vært i elva siden det store klorutslippet i 2011. Fisket åpner 1. april 2015, ett år før man opprinnelig hadde tenkt, ifølge NRK.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

6000 liter klor rant ut fra Oslo kommunes renseanlegg Oset i 2011. Mesteparten av livet i elva døde, også fisken. Oslomarkas fiskeadministrasjon har satt ut hundretusenvis av laks- og ørretyngel etter denne hendelsen.

Hvorfor?

Nordre Aker Budstikke skrev i fjor om folk som hadde sett masse stor fisk i elva, blant annet ørret og gjedder.

Hvorfor er det fortsatt ulovlig å fiske i Akerselva spurte avisen?

– Selv om det er en del liv i elva nå og noen store enkeltindivider. Så må man ikke la seg friste til å tro at alt er helt i orden igjen. Det mangler tre hele årsklasser i bestanden av laks og sjøørret som skulle vært på sjøbeite i disse dager, kunne Dag Øivind Ingierd, settefisk-anleggsbestyrer i Oslos Fiskeadministrasjon (OFA) fortelle i fjor sommer.

Les også: Elgene har begynt å vanke i tåsenhagene, tre besøk på en uke

– Økologisk balanse

– Etter en slik utradering av tilnærmet alt liv, så er det viktig å oppnå en viss økologisk balanse. Den nye fisken må rekke å gyte minst en gang, før man på nytt åpner for høsting og uttak av overskuddet. Når man må starte på null, så åpner kultiveringen først for fiskeuttak når det er et naturlig høstbart overskudd og denne bestanden i tillegg har begynt å selvrekruttere på nytt, la Ingjerd til.

Les også: Det er ikke lov til å pilke i Maridalsvannet, forurensning kan komme ned i isfiskehullet

Akerselva, som de andre elvene som drenerer til indre Oslofjord, "kultiveres" i stor grad for å bidra som oppvekstelver for ungfisk for det populære sjøørretfisket i Oslofjorden.

Ned til Øvrefoss

I første omgang ble hele elva fredet i fem år, før det skulle tas en ny vurdering. Det er det nå gjort, og fra 1. april er det altså lov å fiske i øvre del av elva, nedover til Øvrefoss.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...