Nordre Aker Budstikke

Snart kan du sykle helt hjem

En enslig ny bysykkel i et av de nye stativene som står ferdig i Parkveien. Snart får den selskap av velig mange flere, også i Nordre Aker. Foto: OSLO BYSYKKEL

I alle fall om du bor nær Ring 3. 1. april gjenåpner bysykkelordningen, med nye sykler og tre ganger så mange stativer i løpet av året. Flere av dem kan komme i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2016 kl 20:23

OSLO: I fjor tok 30.000 brukere én million turer med bysyklene i Oslo. 1. april åpner sesongen igjen, og da er mye nytt. Sykkelparken er skiftet ut, og det blir tre ganger så mange sykler som før. De nye syklene er lettere, og skal være bedre å sykle på, i følge selskapet som driver ordningen. I alt skal det i løpet av året være 3000 bysykler i omløp.

Abonnementsprisen gjør også et lite hopp, til 299 kroner for én sesong. Til gjengjeld skal du fra i år kunne hente ut en sykkel ved hjelp av mobiltelefonen din.

Kan foreslå sykkelstativ

Samtidig starter en kraftig utbygging av sykkelstativer. Fra de eksisterende 106 stativene, vil det i løpet av året, og i alle fall før neste sesong starter i 2017, være 300 bysykkekstativer.

To nye stativer vil dukke opp hver uke gjennom sesongen, opplyser Urban Infrastructure Partner (UIP), som er ny drifter av bysykkelordningen i Oslo på oppdrag fra Clear Channel, til Osloby.

Og hvor de dukker opp, ja det kan du være med å påvirke ved å sende en epost med forslaget ditt til post@oslobysykkel.no.

Sykler til Ring 3

Nytt er at ordningen, som så langt har vært forbeholdt områder innenfor Ring 2, utvides helt til Ring 3. Det betyr at sørlige områder i Nordre Aker omsider kan få sine sykkestativ. Hete kandidater er stuiesteder som BI i Nydalen og Universitetet på Blindern.

Sistnevnte bekreftes av Johan Høgåsen-Hallesby i UIP til Universitas: Blindern får fire bystykkelstativer i 2016.

Når det gjelder Nydalen er Oslo Bysykkel fortsatt i dialog med grunneierne BI og Avantor, og det foreligger flere forslag til plassering, selv om ingen avtaler ennå er bekreftet.

LES OGSÅ: Barnehagen brant i 2011, endelig bygges den opp igjen

Kommende sykkelstativ

På kartet under kan du se hvor dagens stativer står (blå «nåler»), hvilke alternative plasseringer som er oppe til vurdering (grå) og hvilke som er foreslått av publikum (turkis).

Av andre plasseringer som er til vurdering i Nordre Aker er både Ullevaal stadion og Ullevål stadion t-banestasjon. Voldsløkka, Tåsen senter, Nydalen togstasjon, Storo Storsenter og Storo t-bane. Blant forslag fra publikum er også to stativer i tilknytning til Sogn studentby, selv om denne ligger utenfor Ring 3.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...