Nordre Aker Budstikke

Snart sommer, men allerede nå bør du planlegge ski- og brettkjøring

Mikkel Falck-Paulsen (17) er startet i klubben som ti-åring, i dag er han trener. Henrik Arntsen satser mest på fotball i Skeid, men drømte om å bli flink på triks i bakken. Nå har drømmen godt i oppfyllelse. Foto: Kjelsås Freeski & Snowboard

Sommeren står for døren, men likevel er dette tiden for å bestemme seg for vinteraktiviteter, oppfordrer trenerne i Kjelsås Freeski & Snowboard.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: – Vi er ingen eliteklubb. Vårt mål er å ha det gøy og gi utøverne muligheten til å bli flinke på ski og brett. Mange av våre unge utøvere opplever treningene som mer gøy enn det er i andre idretter de har drevet med. Kanskje det er fordi mye av treningen er lekbetont. Miljøet er uformelt og alle trenerne er unge. Selv om det er lave skuldre i klubben og på treningene er det ganske luftige og avanserte svev på dem som har vært med noen år, sier nyvalgt leder Vegard Petzold.

Kjelsås Freeski & Snowboard er en gruppe i Kjelsås Alpin, som ifølge egne nettsider teller 25 utøvere i alderen 9-16 år, med fire trenere.

Utfordringen med å finne «sin idrett»

Trampolinetrening i Heminghallen på søndag ettermiddager. Foto: Kjelsås Freeski & Snowboard

– Det kan være en utfordring for barn og unge å finne «sin idrett» og mange er innom flere idretter. I Kjelsås Freeski & Snowboard har de fleste vært innom andre idretter før de fant seg til rette på ski eller brett. En fellesnevner hos oss er at alle har vært innom en annen idrett før de kom til oss sier Bror Falck-Paulsen, ansvarlig for trenerne i klubben.

Nå kan dette også skyldes at må man ha grunnleggende ferdigheter i bakken. Da er man gjerne 9-10 år og oppover, ifølge klubben.


– Som i alle andre idretter må vi også ha barmarkstrening for å bygge styrke. Dette er viktig for å unngå skader når volter og saltoer skal øves inn, sier Petzold.

Barmarkstreningen gir styrke og samhold. Foto: Kjelsås Freeski & Snowboard

Varingskollen

Falck-Paulsen, som har vært med i klubben noen år sier videre:

– En svært populær del av treningen på høsten er de ukentlige trampolineøktene i Heminghallen. Her får alle prøve seg på saltoer – enkle, doble, med skru og dobbeltskru. Alt etter ferdighetsnivå. Denne treningen gir grunnlag for mestringen når vi starter opp i Varingskollen når snøen kommer. Kanskje så tidlig som månedsskifte november/desember.

Kjelsås Freeski & Snowboard har valgt Varingskollen som «sin bakke».


Kjelsås Freeski & Snowboard på samling. I år blir det til parken på Ål i Hallingdal. Foto: Kjelsås Freeski & Snowboard

– Parken er super og preppes etter alle kunstens regler. Sesongen er ofte lengre her enn i mange andre bakker. Det er nesten aldri kø i heisen. Det gjør at vi får mange turer på hver trening. En stor fordel er at det er utrolig praktisk å komme til bakken på de to ukentlige treningen. En kort togtur fra Kjelsås og toget stopper i bunn av bakken. Enkel transport for barna og veldig praktisk for foreldrene, sier de to lederne.

Utøverne fra andre idretter

En av utøverne som har vært med i tre sesonger er Henrik Artnsen. Henrik har fotball som sin hovedidrett. Han trener med Skeid Fotball flere ganger i uka.

Henrik forteller at han har alltid har hatt lyst til å få til triks i bakken. Da han oppdaget Kjelsås Freeski & Snowboard var det helt perfekt for han. Nå behersker han mange triks og han har fått flere skivenner som han ofte kjører sammen med i helgene når det ikke er treninger.

– Det er gøy og noe annet enn vanlig trening og så jeg har fått flere nye venner, sier Henrik.


Mikkel Falck-Paulsen (17) har vært med i klubben siden han var ti år. Han drev også med fotball og etterhvert løping, men han savnet leken i idretten. Da han fant dette tilbudet «ble han frelst», forteller han. Etter flere år som utøver tok han i fjor trenerkurs for freeski i regi av Kjelsås Alpin, og er nå en av trenerteamet.

En salto? Dobbeltsalto? Med skru? 720??? Målene er forskjellige for utøverne. Foto: Kjelsås Freeski & Snowboard

Starter ved skolestart

– Totalt har vi seks trenere. Vi har utøvere på forskjellige nivåer og vi har tilbud både for de på twintip-ski og de som står på brett. Normalt har vi to-tre trenere i bakken, sier Petzold og Falck-Paulsen.

Men hvorfor snakke om ski og brettkjøring nå som sommeren står for døren?

– I denne spesielle tiden med korona har mange idretter hatt redusert trening. Og vi vet at nå snakkes det rundt middagsbordet om hva barna skal gjøre til høsten. Våre treninger starter allerede ved skolestart med kickoff i Frognerbadet. I august starter også tramponlinetreningern og barmarkstreningen. Skal man være med på moroa må man melde interesse allerede nå, sier de entusiastiske Kjelsås lederne, og viser til klubbens nettsider for mer informasjon.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...