Nordre Aker Budstikke

Snø og kjøligere søndag, men hva med 17. mai-været?

Norge forbereder seg på en annerledes 17. mai. Men det er likevel lov å håpe på strålende solskinn når nasjonaldagen skal feires neste søndag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2020 kl 08:13

OSLO: Etter å ha opplevd høye temperaturer og knallblå himmel, våknet Østlandet opp til en annen værtype søndag. Ikke bare hadde temperaturene falt betraktelig, det hadde også falt snø helt ned på 200–300 meter. Steder som Nannestad, Jessheim, Tryvann og Grefsenkollen fikk rause dryss med nysnø.

Snøen la seg i Maridalsalpene søndag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi fikk mer nordavind og det kom noe nedbør i form av snø, også i lavlandet enkelte steder, sier vakthavende meteorolog, Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt, til NTB.

Han legger til at vi er inne i en annen værtype nå på Østlandet, men at det likevel blir gode temperaturer til uka.

Kaldt i nord

For det blir en kortvarig smak av vinter for Østlandet, der det er ganske gode temperaturer på vei.

– Været for landet blir ganske variert avhengig av hvor du bor, men i og rundt Oslo blir det ganske tørre og greie forhold den kommende uken. Selv om man må være forberedt på enkelte byger så blir det nok gode perioder med sol de kommende dagene – som starter kjølig, men der temperaturen vil stige utover dagen.

Han kan ikke love nordboere bedre tider hva været angår. I Tromsø ligger det an til nedbør som kan komme som snø og sludd.

Stabilt i Oslo

Biseth Granan mener Østlandet kommer til å få det fineste 17. mai-været.

– Vi kan forvente at det blir opp mot 14–15 grader i Oslo på 17. mai, og det er store muligheter for at det blir oppholdsvær.

– Det blir nok ingen reprise av fjoråret, da vi målte 22 grader. Mai er mai, da kan det værmessig variere veldig. For noen år siden haglet det faktisk da jeg sto på Slottsplassen. Akkurat det tror jeg ikke kommer til å skje i Oslo i år.

Snøen la seg i Maridalsalpene søndag. Foto: Christian Fredrik Borg


Snøen la seg i Maridalsalpene søndag. Foto: Christian Fredrik Borg

(©NTB)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...