Nordre Aker Budstikke

Snudde blodrødt underskudd til pluss

Lyn-damene jublet etter å ha slått Vålerenga på hjemmebane i november i fjor. Nå kan de også juble for at klubben sikret har snudd skuta økonomisk, og bedret resultat i 2020 med 3,2 millioner fra kriseåret 2019. Foto: Christian Fredrik Borg

Lyn Fotball klarte å snu underskuddet fra 2019 på over 2,4 millioner kroner til et overskudd i fjor. Samtidig har klubben opparbeidet seg en positiv egenkapital, til tross for et utfordrende koronaår.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2021 kl 19:13

KRINGSJÅ: Lyn Fotball, som omfatter aldersbestemte lag og Toppserielaget, gikk inn i 2020 med et underskudd på over 2,4 millioner kroner og en negativ egenkaptial.

Like før jul 2019 gikk de ut og håpet å få inn nær en million kroner i julegave fra medlemmer og støttespillere.

Å snu den vanskelige situasjonen ble ikke lettere da landet stengte ned i mars 2020 som følge av koronapandemien. Det førte til reduserte inntekter fra blant annet akademi, treningsavgifter og kampinntekter fra Toppseriespill.

Positive tall

For 2020 viser regnskapet for Kringsjå-klubben likevel et årsresultat på nesten 830.000 kroner. Det er en forbedring på 3,2 millioner kroner fra året før.

I årsberetningen for 2020 skriver klubben at de at de «har jobbet tett med økonomisk kontroll, og fulgt opp administrasjonen i alle beslutninger som har medført økonomiske prioriteringer. Samtidig har vi i 2020 hatt god aktivitet på akademiet (etter gjenåpning), og fått god hjelp av økonomiske redninsgpakker (krisepakker). Dette har medført et overskudd på 829.074 kroner som medfører at klubben kan bygge seg opp svært nødvendig egenkapital, og at LFs (Lyn Fotball, journ.anm.) ansvarlige lån fra SFK (allianseidrettslaget Ski- og fotballklubben Lyn, jurn.anm.) kan nedbetales i 2021.»


Ifølge regnskapet er dette lånet, som ble tatt opp i kriseåret 2019, på 150.000 kroner.

Klubben har i 2020 mottatt totalt 1,4 millioner kroner i ekstraordinær koronastøtte, inkludert 125.000 kroner fra Ferd og 175.000 kroner fra OBOS.

Totalt endte klubbens inntekter på 16,9 millioner kroner i 2020, mot et budsjett på 18,1 millioner (inntektene i 2019 var til sammenlikning på 17,2 millioner). Totale kostnader endte på 16,1 millioner kroner (mot 19,6 millioner i 2019). Resultatet på nesten 830.000 kroner var 700.000 bedre enn budsjettert.

Toppserielaget isolert sett endte på en omsetning på 3,9 millioner, og et resultat på om lag 300.000 kroner.

Klubben gikk ut av 2019 med en negativ egenkapital på nesten 150.000 kroner, og dette ble snudd til om lag 700.000 kroner på bok i 2020.


Lettet styreleder

Line Fiskerstrand Blekeli. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det er en stor lettelse og en fantastisk jobb med konstnadskontroll i et konronaår når mye av inntekstgrunnlaget forsvinner fra en dag til en annen, sier en fornøyd styreleder i Lyn Fotball, Line Fiskerstrand Blekeli, til Nordre Aker Budstikke.

Hun forteller at klubben i all hovedsak får inntektene sine fra Lyn akademiet, cuper og treningsavgift. I 2020 ble det kun arrangert én turnering.

– Dette stengte ned fra en dag til en annen. Og da er det tungt å starte året med et så stor minustall, og herlig at det nå gir rom for økende aktivitet og større mulighet for tilbakeføring til aktiviteten, sier Blekeli.


Etter at restriksjonene ble lettet på i sommer, fikk klubben arrangert flere fotballskoler, som samlet ga 0,6 millioner mer i inntekt enn budsjettert. Nå er håpet at 2021 vil åpne for mer normal aktivitet igjen. Årsmøtet i Lyn Fotball godkjente årsregnskap og beretning 9. mars.

Kringsjå-klubben hadde i desember 2020 nesten 2000 medlemmer, og skriver at de er en av Norges største fotballklubber målt i aktive medlemmer.

For 2021 har klubben budsjettert med inntekter på nær 19,9 millioner, og et resultat på om lag 101.000 kroner. Lyn Fotball jobber nå aktivt med å knytte til seg nye samarbeidspartnere på sponsorsiden, og målsetningen er 1,4 millioner i sponsorinntekter i året vi er inne i – om lag en halv million mer enn i 2020 – går det frem av budsjettet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...