Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sogn bad stengt ut året

Sjokkmelding for Oslo Idrettslags svømmeklubb.

Foto: Arkivfoto: Alice M. Johansen

Stengt Sogn bad betyr store konsekvenser for Oslo idrettslags svømmeklubb. Ikke bare får utøverne mindre treningstid i basseng, men også økonomisk svir det for klubben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2013 kl 08:31

OSLO/ULLEVÅL: Da Sogn videregående umiddelbart ble stengt søndag 8. september, på grunn av asbestfunn ved skolen, ble også svømmehallen ved skolen stengt. Undervisningsbygg håpet på en reåpning av badet i oktober, men nå er åpningen ifølge Undervisningsbygg utsatt ut året.

«...kartleggingen av Sogn bad har avdekket ytterligere forekomster av asbest. Det viser seg at det er mer asbest enn først antatt i bygningsmaterialene.... " står det blant annet på Undervisningsbyggs hjemmeside.

Dårlig nytt for blant annet Oslo IL Svømming (OI). Thomas Wikberg, formann i OI Svømming, forteller at det er det både dyrt og vanskelig å finne erstatningsbad til så mange som 800 svømmelever, i tillegg til store og små utøvere.

Innstilt svømmeundervisning

- Sogn bad er Oslo vests eneste offentlige 25-metersbad, og stengt bad får store konsekvenser for oss.

 - Flere av våre svømmekurs har måttet flytte til andre basseng eller har blitt innstilt. Mange foreldre til kursbarn har ikke anledning til å dra til de andre alternative bassengene, som for eksempel NIH, Møllergata skoles bad og Tøyenbadet, forteller Wikberg.

LES OGSÅ: OSLO IDRETTSLAG SVØMMING FOSSER FREM

- I tillegg har all svømmeundervisning for nærliggende skoler, i regi av OI-klubben, blitt innstilt. Og ikke minst får konkurransesvømmere mindre trening i vann, noe som selvsagt kan gå utover satsingen denne sesongen, legger Wikberg til.

Neste store svømmekursrunde skal etter planen starte i november.

- En full ny runde kan bli vanskelig å få til. Noe som igjen fører til at klubben mister viktige inntekter i det siste kvartalet for å kunne lønne sine ansatte - fem personer - og innleide timeinstruktører, i tillegg til inntekter til baneleie for våre aktive svømmere, sier Wikberg.

- Mye dyrere

- Kommunen må berømmes at de har vært svært behjelpelig med å finne alternativ tider på Tøyen. Samtidig har vi fått mulighetene til å leie mer tid på Norges Idrettshøyskole og Domus Atletica. Men disse bassengene er mye dyrere å leie i forhold til de kommunale badene.

LES OGSÅ: SVØMMEINTERESSEN PÅ TOPP I OI

- Vi har løpende fått informasjon om utviklingen av Undervisningsbygg, men den kunne gjerne vært enda mer omfattende. Veldig bra at Undervisningsbygg prioriterer helse og sikkerhet og ikke vil ta noen sjanser. Men vi synes dette arbeidet tar fryktelig lang tid, avslutter Wikberg.

Ødelagte asbestplater

Kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg utdyper hvorfor arbeidene tar tid.

- Det er jo funnet mer asbest i byggets ventilasjonskanaler enn først antatt, bestående av ødelagte asbestplater i sjakter og kanaler. Det er likevel viktig å understreke at det ikke er funnet asbeststøv i luft- og støvprøver tatt i oppholdsarealer, ifølge Thorsen.

- Den siste rapporten fra Mycoteam, datert 1. oktober, konkluderer med at svømmehallen kan åpnes etter rengjøring og støvsuging, men så er det funnet mer asbest i bygningsmaterialene brukt i ventilasjonskanaler og sjakter etter denne dato, legger Thorsen til.

Store arealer

- En svømmehall har store arealer, og flere tekniske rom, dype sjakter for vannrør og et  omfattende ventilasjonsanlegg med tilhørende kanaler skal undersøkes. I tillegg er det tatt luft- og støvprøver i selve svømmehallen. Saneringsarbeidet pågår nå og vil også ta tid.

Thorsen forteller videre at Undervisningsbygg og eksperter nå er i gang med å utbedre og skifte bygningselementer i sjakter og kanaler, i tillegg til å rense og rengjøre der asbesten skal fjernes.

- Vi er nødt til å holde bygget stengt ut året for å sikre at arbeidet gjøres på en forskriftsmessig og grundig måte. Det er viktig for oss å presisere at helse og sikkerhet alltid vil komme først på Oslos skoler og idrettsanlegg.

- Hva er videre fremdriftsplan?

- Denne er ennå ikke utarbeidet, men vil foreligge når det er oversikt over hvor omfattende utbedringsarbeidene vil bli og hvor lang tid arbeidet vil ta, avslutter Thorsen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...