Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Søker julenisse i hele sommer

Den heldige som får jobben, vil komme i «mange fotoalbum rundt omkring i verden».

Det er ledig sommerjobb i Oslo som nisse. Blant annet fristes det med at "...man vil komme i mange fotoalbum rundt omkring i verden».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2014 kl 10:36

OSLO: Det er Audhild Viken AS - souvenirbutikk ved Rådhuset - som i går, tirsdag, la ut stillingsannonsen på finn.no. Butikken trenger en julenisse - i sommer.

«... en utadvendt person som kan jobbe med å promotere vår julebutikk. Denne personen må kle seg ut som en norsk julenisse og arbeidsoppgavene er å spre glede og informasjon om den norske julen og selvsagt vår butikk ...», står det blant annet i stillingsannonsen.

Les også: Stortingspolitiker søker sommerjobb i kommunen

Sommernisse er nytt for butikken også.

- Ja, det er første gang vi søker etter julenisse til sommerjobb, et veldig spennende prosjekt for oss. Men vi tror det kan være en god måte å «påvirke» kundene på. Sammenlignet med for eksempel en annonse i en turistguide, sier eier av souvenirbutikken, Harald Viken.

Allerede søkere

Allerede har det kommet inn søknader til jobben på mail. Nissejobben varer fra 10. juni og ut august, og nissen blir ansatt etter nisseintervjuer.

Det er ingen krav til skjegg, da butikken kan utlevere dette ved oppstart. Det fristes også med at den heldige vil komme i «mange fotoalbum rundt omkring i verden».

- Klart det hadde vært en fordel med en med naturlig nisseskjegg, men vi ser jo at det kanskje kan bli en for stor utfordring å få tak i, sier Viken.

Samme souvenirbutikk er blant annet også i Bergen, og der skal det også ansettes sommernisse.

Men kanskje kan det bli vel varmt i nissedrakt i sommer?

- Det skal ihverfall bli en mest mulig sommerlig nissedrakt, minst mulig vadmel og ull, lover Viken.

"Smilende"

Personen som får jobben må også være «... smilende, ha glimt i øyet og ha evnen til å lett å komme i snakk med folk på gaten.»

Men pakker kommer nissen ikke til å dele ut.

Souvenirbutikk

Audhild Viken AS startet i Jølster i 1947 og har i dag souvenirbutikker i Oslo, Bergen, Jølster, Geiranger, Dombås og Stavanger. Butikken i Oslo er lokalisert i Fridtjof Nansens plass. I tillegg til souvenirvarer så har butikken også helårs julebutikk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...