Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Takst på nesten 13 millioner:

Solgt langt over prisantydning

Den traff mange, boligen i Kapellveien, og som ble solgt kjapt etter visning. Foto: PRIVATMEGLEREN

Hva er det som skjer når folk kaster seg inn i budrundene og svir av millioner over prisantydning, på kort tid? Les hva megleren svarer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 11:30

GREFSEN: «Arkitekttegnet enebolig m/dobbelgarasje, utsikt fra solrike terrasser og panoramavinduer, og praktikantdel. Dobbeltgarasje og to store terrasser» står det i prospektet til boligen i Kapellveien på Grefsen i Oslo, som ble solgt raskt etter visning i helgen.

LES OGSÅ: Vernet oppussingsobjekt gikk langt over takst

Millioner over

Prisantydning og verditakst var 12,8 millioner, men da budrundene var ferdig, endte høyeste bud på den nesten 280 kvadratmeter store boligen fra 2000, med blant annet fire soverom, på 15,15 millioner kroner. Tomten er på 650 kvadratmeter.

Foto: PRIVATMEGLEREN

– Dette er en veldig fin bolig med veldig god og bedre planløsning enn mange andre boliger i området. I tillegg til flott utsikt og gode solforhold, sier Sigmund Ruud hos Privatmegleren Renommé på Grefsen.

Han mener ikke boligen var undertaksert.

Traff mange

– Nei, men boligen traff veldig mange, og tiltrakk seg potensielle kjøpere fra hele byen. Et hus man kan flytte rett inn i, plussene er mange ved denne eiendommen. Det var sikkert 100 på visning, og rundt halvparten satt seg opp på listen, forteller Ruud videre.

Ifølge prospektet utsikt til Holmenkollen og Ekeberg, boligen som nylig ble solgt i Kapellveien på Grefsen. Foto: PRIVATMEGLEREN

– Hva er det som skjer når folk kaster seg inn i budrundene og svir av millioner over prisantydning, på kort tid?

– Mye handler om den psykologiske effekten. Ser folk at mange andre er interessert, på visning og flere som byr, så følger flere etter. At mange er interessert er ofte den bekreftelsen folk trenger for å bli helt sikkert på at dette er en bra bolig og så videre, ifølge Ruud.

LES OGSÅ: Rekordsalg: 8 millioner over takst for oppussingsobjekt

Konkurranseinstinktet

Og konkurranseinstinktet.

– Ja, folk har konkurranseinstiktet i orden, noen bare bestemmer seg for at dette skal jeg ha! Den siste millionen dreier seg ofte om akkurat det. Men en annen grunn til at de beste eiendommene går ofte høyere enn prisantydning om dagen, er jo også at det er lite boliger på markedet, og da blir det jo naturligvis rift om perlene, ifølge megleren på Grefsen.

Grefsen er ikke østkanten

– Appropos Grefsen, som denne boligen også ligger på. Jeg så det var en boligsak i annen avis, og hvor Grefsen ble linket opp til østkanten, og at østkantprisene var i ferd med å ta igjen boligprisene på vestkanten. I gamle dager var det sånn at Grefsen lå øst for elva – Akerselva – og alt annet var vest. Men altså Grefsen er ikke østkanten, kanskje heller ikke helt vestkanten, men i hvert fall Oslo nord da, understreker Ruud.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...