Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Solgte spill med 18-årsgrense til 11-åring: – Det er ikke første gang

GameStop på Storo beklager at de har solgt spill med 18-årsgrense til mindreårige. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det sier mammaen til 11-åringen, som for tredje gang kom hjem fra butikken med spill med 18-årsgrense. Butikken lover å skjerpe rutinene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2015 kl 20:14

STORO: – Nok er nok. Nå må de ta affære i GameStop. Dette er tredje gang sønnen min på 11 år kommer hjem med spill med 18 års-grense. Jeg kan ikke skjønne at det kan være så vanskelig å sørge for at mindreårige ikke får kjøpt spill med så høy aldersgrense, sier moren, Hanne Kildahl.

Spillet sønnen kom hjem med heter «Watch Dogs» og har 18-årsgrense. Det ble kjøpt på GameStop på Storo Storsenter.

– Skjedd en glipp

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med GameStop på Storo. Daglig leder Ole Granli forteller at det er klare rutiner ved salg av spill.

– Er det tvil om personen får lov til å spille spillene, ber vi om at de eventuelt ringer hjem til foreldrene fra butikken. Så vi får snakket med foreldrene. Eventuelt at barna kommer i butikken med foreldrene, forteller Granli.

– Her har det skjedd en glipp. Men vi skal nå ta en runde med de ansatte, det skal ikke være sånn at 11-åringer kan komme hit alene og kjøpe spill med 18-års aldersgrense.

LES OGSÅ: Gabriel (8) hadde premierebilletter til kino - ble nektet i døra!

– Jobber med kvalitetssikring

Regionssjef for GameStop Norge AS, Stig Solberg, ønsker kun å kommentere følgende:

– Innimellom skjer det at yngre får kjøpt spill med høyere aldersgrense. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre rutinene og reglene for salg av spill, og forsøker å ivareta alle kunder etter best mulig evne, sier Solberg.

Han viser til at grensene for spill, kun er anbefalte aldersgrenser. De forskjellige grensene er 3, 7, 12, 16 og 18 år.

– Skal ikke forekomme

– Men det skal ikke forekomme at en 11-åring kommer inn i butikken alene og får med seg spill med 18-årsgrense, sier Solberg.

Han forteller at det i alt er 38 GameStop-butikker i Norge. Regnskapstallene for GameStop Norway AS viser at kjeden omsatte for 255 millioner kroner i 2014.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...