Nordre Aker Budstikke

Internasjonal interesse:

Solgte unna ekstra festivaldag på Grefsenkollen på sekunder

Fra OverOslo torsdag 20. juni 2019, sist festivalen ble arrangert i fullformat. Foto: Janina Lauritsen

– Til neste år kommer det festivalgjengere fra Grefsen, Kjelsås, Tokyo og Kiev, sier OverOslo-arrangør Thorkild Gundersen. Onsdag solgte de ut både ekstradagen med a-aha, og en ekstra ekstra-dag på rekordtid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2021 kl 12:57

GREFSENKOLLEN: Da billettene til OverOslos ekstradag med a-ha på plakaten lørdag 11. juni ble lagt ut for salg klokka 10 onsdag morgen, forsvant de på 30 sekunder.

– Ja, det er ny rekord, bekrefter festivalarrangør Thorkild Gundersen.

I løpet av 30 sekunder var altså over 6000 personer inne på Ticketmasters sider for å sikre seg billetter. Siden gikk nok en smule varm, og flere kommenterte på festivalens Facebook-side onsdag formiddag at de opplevde at bestillingene hang seg opp eller ble avbrutt.

Copy paste

Men Gundersen & co hadde et ess i ermet: Tilbakemeldingene da de lanserte ekstradagen i forrige uke – som kommer i tillegg til neste års utsolgte festivaluke fra 15. til 18. juni – var så enorme, forteller han, at hele line-upen, med a-ha, Simple Minds, Fay Wildhagen, Todd Terje og Pogo Pops allerede var booket inn for to dager.


Den ekstra ekstra-dagen går fredag 10. juni og ser identisk ut som lørdagen. Da disse billettene ble lagt ut litt over klokka 10 onsdag, ble de borte på et kvarter, ifølge Gundersen.

– Den forrige rekorden var vel Pet Shop Boys der billettene ble solgt ut på tre timer, sier han.

Dermed får 12.000 festivalgjengere oppleve a-ha på Grefsenkollen til sommeren, når OverOslo marker sin tiende festival. Den har allerede blitt flyttet på to ganger, i 2020 og 2021 på grunn av koronarestirksjoner. Gjennom fire festivaldager spiller blant mange andre andre, Pet Shop Boys, Sigrid og Cezinando.

2022 blir dermed OverOslos aller største versjon noen gang. I alt 36.000 billetter er solgt til seks festivaldager, og altså to flere dager enn det som er vanlig på Grefsenkollen.

– Nå har vi god tid til å planlegge tiårsjubileet og gjøre det til noe virkelig spesielt, sier han.

Internasjonalt

Og OverOslo har nå tatt steget fra «lokal nabolagsfestival» i den spede begynnelsen, til en festival av internasjonalt kaliber.

– Oversikten over hvor de som kjøper billettene er fra, viser at dagene med a-ha har kjøpere fra Japan, Brasil, Ukraina, og mange fra England, Tyskland og Frankrike. Vi så at det fikk veldig stor respons da a-ha la ut i sine egne kanaler at de skulle spille på "en spektakulær arena med utsikt over deres egen hjemby", sier Gundersen, og legger til:

– Så neste år arrangerer vi festival for folk fra Grefsen, Kjelsås, Tokyo og Kiev.

PS. Fortsatt gjenstår tre band til de to ekstradagene. De er foreløpig ikke helt ferdigsignerte, men det vil bli norske artister, får vi opplyst.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...