Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Morellbakken-rektor Siv Lande er opptatt av barn og unges fremtid. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Rektoren:

– Barn og unge trenger mye omsorg og varme

Morellbakken-rektor Siv Lande er opptatt av at barn og unge sal få en god fremtid, og synes klima er et viktig tema. Psykisk helse er også noe hun engasjerer seg for, og mener det er viktig å lade batteriene om sommeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2019 kl 11:39

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Dagens profil er Siv Lande.

I snart fem år har Siv Lande vært rektor på Morellbakken ungdomsskole. Tidligere har hun vært ansatt både på Tåsen og Nordberg skoler. Til bydelen kom hun først som student på 70-tallet. Rektoren er opptatt av barn og unges fremtid, og deler tankene sine rundt dette i Sommerpraten.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Jeg er opptatt av at barn og unge skal få en god framtid. Derfor er klima er viktig, og da er jeg spesielt opptatt av at det skal bli lettere å ta tog. Også på lengre strekninger, blant annet nattog og reiser til kontinentet.

- Ellers er det mye fokus på psykisk helse, og det er bra. Barn og unge trenger mye omsorg og varme. Men de må også få mulighet til å lære og tåle, og ikke minst å takle motgang og motstand.

- Hvilke planer har du denne sommeren?

- Jeg skal en uke til Hellas og to uker på familiehytte i Vestfold.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- En reise til USA, der jeg bodde som barn var en helt spesiell ferie. Flott å oppleve barndommens steder sammen med barna mine og treffe gamle venner jeg ikke hadde sett på mange år.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

- Jeg er så heldig å ha fem barnebarn, som jeg fryder meg over å være sammen med. Ellers er jeg veldig glad i jobben min og synes det er flott å jobbe med ungdom. Jeg er veldig opptatt av at vi må stå for verdier som gjør verden til et godt sted for den oppvoksende slekt. Raushet, respekt for hverandre, at vi må skape et godt fellesskap med rom for den enkelte og plass for alle.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Jeg bodde på Frysja i over 20 år, så jeg føler meg hjemme her. Til Oslo kom jeg som innflyttende student på 70-tallet. Barna mine er også vokst opp i bydelen. Nå bor mannen min og jeg i Vika. Jeg har jobbet på flere skoler i bydelen. Først på Tåsen og Nordberg, før jeg hadde et avbrekk i bydel Ullern. Det var fint å komme tilbake, da Morellbakken skole trengte ny rektor for snart fem år siden. Det beste med bydelen er nærheten til Marka, samtidig som det er gode kommunikasjoner til byen og kulturtilbud. For meg som kommer fra en mindre by, Porsgrunn, synes jeg bydelen har mye småbypreg. Gode naboer og hyggelige folk!

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Late dager med familien på hytta er best. Bade, lese gode bøker, spise god mat, være sammen med de som betyr noe og få besøk av venner og familie. Lite program.

- Hva leser du i sommer?

- Akkurat nå leser jeg Ketil Bjørnstad som skriver om livet sitt slik han husker det på 80-tallet. Jeg er veldig glad i å lese og gjerne norsk. Edvard Hoems bøker om egen familiehistorie "Slåttekar i himmelen", er den første og Lars Saabye Christensen om oppvekst på Marienlyst. Skal ha med meg en stabel på ferie. Det er lesetid!

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Det tar gjerne et par dager før jeg kommer i feriemodus, men da kobler jeg godt av! Det er viktig å lade batteriene skikkelig!

Les mer Sommerpraten med lokale profiler her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...