ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Det er én ting lokalpolitikeren nesten ikke kan få nok av i ferien

Leder for Høyre i BU, Erik Kreyberg Normann, skal tilbringe tid i Kragerø i sommer. Foto: Privat

Han har bodd i nabolaget siden han var fem år: – Nordre Aker er «min» bydel!, sier Erik Kreyberg Normann. Men i sommerferien er det hytta som gjelder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2020 kl 08:30

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SOMMERPRATEN: Gruppeleder for Høyre i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker, Erik Kreyberg Normann, nyter late dager i Kragerø i ferien:

– Jeg er opptatt av den problematiske situasjonen verden befinner seg i med økende smittespredning av koronaviruset i mange land. Ekstra kjedelig er det at enkelte steder og byer må stenges ned igjen for en periode. Dette viser med all tydelighet at koronapandemien ikke er over, sier han.

– «Min bydel»

Normann har bodd på Kjelsås siden han var fem år gammel, kun avbrutt av studieopphold og turnustjeneste.

– Nordre Aker er «min» bydel. Jeg føler meg hjemme her. Bydelen har nærhet til marka, godt bomiljø og kort vei til sentrum, smiler han.

ANNONSE

– Hva førte deg til bydelen?

– Foreldrene mine var lærere og faren min fikk jobb ved Universitetet i Oslo. Det var grunnen til at vi flyttet fra Harstad, der begge jobbet i den videregående skolen.

Én stor familie

Han har i hovedsak tilbrakt somrene sine i Kragerø. I 1968 overtok foreldrene hans Normanns mormors barndomshjem.

Fra Kragerø sentrum sist uke. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Broren min og jeg har hvert vårt hus her, bor tett i tett og lever med våre familier som én stor familie. Det setter jeg svært stor pris på og jeg har ikke behov for å være noe annet sted om sommeren. På sensommeren er min kone, Lisbeth, og jeg gjerne på Sjusjøen der vi har hatt hytte et par år nå, etter å ha hatt hytte i Engerdal i nesten 20 år, forteller han.

ANNONSE

Erik Kreyberg Normanns sommeranbefalinger

Bok:
– For tiden jobber jeg med å komme meg gjennom Hans Olav Lahlums bok om Reiulf Steen. 500 sider tar sin tid. Jeg liker politiske biografier.

Serie:
– Jeg kan anbefale mange - "Før vi dør", "DNA", "Et sted å høre til", "Når støvet har lagt seg" og "Fartsblind" er noen. Det er utrolig mange gode serier på de ulike nettstedene. Det kan bli sene kvelder og til langt på natt av det...

Sted i bydelen:
– Å bade i Sagadammen etter en joggetur er fantastisk!

Koronapandemien har ikke endret planene hans betydelig. Tidligere år har de av og til tatt en liten Danmarks-tur på slutten av ferien. Det blir det ikke noe av i år.

– Vi har kjørt hjem til Oslo via Danmark med krobesøk, tivoli og litt shopping i København, erindrer Høyre-politikeren.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Alle somrene opp gjennom oppveksten går inn i samme minnet - sol, sjø, bading, vannski, familie, venner og is. Jeg er veldig glad i softis, og kan nesten ikke få nok...

ANNONSE

Distriktsguvernør

Han forteller at han skulle vært på noen konferanser i utlandet i løpet av høsten. Noen av disse har blitt utsatt ett år på grunn av pandemien, andre har blitt avlyst.

– Hvordan vinteren og våren til neste år blir, er jeg spent på. Jeg har nettopp gått inn i et forberedende år før jeg skal være distriktsguvernør i Rotary, og det vil ta en del tid, sier han.

Distriktet han skal lede dekker alle Rotaryklubbene i Oslo, Bærum, Asker og Buskerud – totalt 51 klubber.

Videre skal de forberede valgkampen før Stortingsvalget i september neste år.

ANNONSE

– Den kampen skal vi jo vinne, men det er ingen ting som kommer av seg selv!

– Litt tregt i starten

Normann har jobbet som barnelege og vært leder innen helsesektoren. Kjelsås-mannen har blant annet vært administrerende direktør for Ullevål universitetssykehus, Sykehuset Buskerud og Akershus universitetssykehus.

På spørsmål om hvordan han synes Norge har håndtert koronaviruset, svarer Normann at han synes det gikk litt tregt i starten, og at det tok for lang tid før man trykket på den store "knappen".

– Når det først ble gjort 12. mars, synes jeg myndighetene har håndtert dette veldig bra.

Applaus

Fra sitt ståsted og jobben sin har han fulgt håndteringen nøye selv om han ikke jobber som kliniker.

– Jeg er imponert over hvordan helsemyndighetene og politikerne har gjort befolkningen i Norge trygge og har loset oss gjennom dette på den svært god måte. Det at helsemyndighetene og politikerne har stått side ved side, skulder ved skulder - med god avstand, på den daglige pressekonferansen og støttet opp om hverandre, har gitt håndteringen en betydelig styrke og gjort at folket ikke har tvilt på beslutningene, sier han og fortsetter:

– Hadde det vært en splittelse her, hadde vi fort fått problemer ved at befolkningen kunne blitt skeptiske til om beslutningene var riktige og faglig godt begrunnet eller ikke.

– Hvordan har det vært å være lokalpolitiker under koronakrisen?

– For min del har dette vært enkelt. Bydelsadministrasjonen har håndtert situasjonen på en meget god måte, gitt oss god informasjon og de tiltakene som har blitt iverksatt har jeg hatt stor tillit til. For oss politikere har jobben stort sett gått ut på å klappe for dem som har gjort jobben, avslutter han.

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE