Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Finner roen med tærne i et Markavann

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen ser tilbake på et flott semester i bydelen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen legger bak seg et flott semester i bydelen. Sommeren bruker han på vingården i Ungarn og jazz, før åremålet hans må fornyes i oktober.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Denne gangen har vi snakket med Øyvind Henriksen.

Siden 2013 har Øyvind Henriksen, opprinnelig fra Dalen i Telemark, vært bydelsdirektør i Nordre Aker. Til høsten får han vite om han får en ny periode i åremålsstillingen som bydelsdirektør, eller om han må se seg fornøyd med seks år som sjef i bydelen med ca. 50.000 innbyggere. Før det blir det jazz og roadtrip til vingården i Ungarn.

– Hva opptar deg mest akkurat nå?

– Akkurat nå må jeg innrømme at jeg er mest opptatt av ferien som startet sist fredag. Vi kan se tilbake på et flott semester i bydelen med masse spennende arbeid, og sommeren skal brukes til å hente overskudd til en spennende høst. Åremålet mitt går ut i oktober og jeg håper på fornyet tillit og muligheten til å lede denne flotte bydelen videre i noen år til.

– Hvilke planer har du denne sommeren?


– Det blir fire spennende ferieuker som starter med en god dose jazz på Kongsberg. Etter det blir det roadtrip via København, Berlin og Dresden med kjæresten til vår lille vingård utenfor Budapest i Ungarn, der gårdslivet skal nytes. Ferien avsluttes med en blåtur med Turistforeningen i Nord-Norge, som kjæresten min har best kontroll på.

– Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

– Mitt beste sommerminne er ikke lett å plukke ut, men jeg husker godt fotturen over Finnmarksvidda med bestekompisen tidlig på 80-tallet, med bortgjemte ørretvann, unik natur, fjellvåk på nært hold og vading over Stabburselva som nesten gikk helt galt. Vi bor i et fantastisk land.

– Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

– Stort spørsmål. Store utfordringer som miljø og politiske strømninger i Europa som setter demokratiet under press opptar meg selvfølgelig. Med sommerhus i Ungarn kommer jeg selvfølgelig tettere på hva en leder som Victor Orban kan gjøre med et land, og et folk og det gjør inntrykk.


Ellers er jeg er utrolig glad i byen vår og har siden sist sommer etablert meg i hjertet av Grünerløkka med kort vei til alt den denne byen har å by på.

Jeg har selvfølgelig brukt mye tid på Bydel Nordre Aker og arbeidet med å forberede oss på en nær fremtid som krever nyskaping og leting etter nye løsninger. Vi har bidratt til mye nyskaping for byen de siste årene, men nå må vi styrke innovasjonskraften vår enda mer for å være foran og forberedt.

– Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

– Det var den spennende jobben som bydelsdirektør som førte meg til Nordre Aker. Det er vanskelig å velge ut hva som er best, men bydelen er et trygt sted å bo med kort vei til Marka og de rekreasjonsmulighetene dette gir. Dette gjør bydelen til et av de beste stedene å bo i Oslo.

– Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?


– Sykle innover i Marka og finne roen ved et stille vann med tærne i vannet. Nyte god mat, godt drikke og gjerne en god prat.

– Hva leser du i sommer?

– For øyeblikket leser jeg «Homo deus» av Yuval Noah Harari. Så stikker jeg innom boka til Marcus Aurelius «Til meg selv» innimellom for å få med meg noen gullkort i hverdagen.

– Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

– Jeg er utrolig god til å koble av, så sommeren skal nytes i lange drag.


Les Sommerpraten med flere lokale prifiler her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...