Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Lasse Berg på tur med hunden ved Alnes fyr på Godøya utenfor Ålesund tidligere denne sommeren. Foto: Privat

Hovedtema er å få kongen på besøk

Bak Nordberg Grand Prix står Lasse Berg og 11 andre ivrige olabilpappaer. Han er også en pådriver for den nye turveien mellom Grinda og Sognsvann, og har laget en egen Facebook-side for tilhengerne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

I dag snakker vi med Lasse Berg, én av pappaene som har arrangert olabilet Nordberg Grand Prix i 19 år.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Akkurat nå er jeg opptatt av hva jeg skal svare på dette spørsmålet... Men ellers ser jeg veldig frem til at arbeidet med den nye turveien mellom Grinda og Sognsvann starter. I tillegg planlegger vi årsmøtet i Nordberg Grand Prix med hovedtema; Hvordan få Kongen til NGP2020? For øvrig fortviler jeg over en hage som spises opp av skvallerkål.

Lasse Berg (i midten bak) er ivrig ildsjel og arrangør av Norges største olabilløp, Nordberg Grand Prix og en pådriver for den nye turveien mellom Grinda og Sognsvann. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


- Hvilke planer har du denne sommeren?

- Nordvestlandet og en uke i Chamonix. Innimellom sikkert noen turer med båten. Til Chamonix blir alle tre barna med. Stor stas for far.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Det blir nok et sammensatt minne fra min barndom i familiens skøyte (NECO) i en salat av steder som Tønsberg, Kragerø, Risør, Portør, Grimstad, Lillesand, Strømstad, Fjällbacka, Marstrand, väderöarna ... I sommerferien var regelen én is hver dag, et høydepunkt for en liten gutt sent på 60-tallet.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


- Veldig mye. Jeg er en politisk grubler og er opptatt av en rekke forhold. Nå opp mot kommunevalget er jeg mest forundret over at et kommunistisk parti på meningsmålingene oppnår hele 10% i Oslo.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Jeg er født og oppvokst på Bestum, men min svoger fra Langmyrgrenda, lokket meg hit. Det har jeg aldri angret på. Det beste med bydelen er et veldig godt naboskap i et ressurssterkt miljø der jeg har fått flere nye og varige venner. Jeg setter også pris på at bydelen ligger nært sentrum og i et slags trafikkskille der vi stort sett kjører motsatt av rushtrafikken. Men aller mest er det nok nærheten til Marka jeg setter pris på.

Lasse Berg med svogeren Hans Moe, som ifølge han selv også var pådriver for at han flyttet til Korsvoll, i tillegg til kona. Foto: Privat

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?


- Ut med båten. Men egentlig liker jeg bedre en litt mindre varm sommerdag.

- Hva leser du i sommer?

- Akkurat nå er jeg godt inne i Bergen-trilogien til Staalesen fra 1900-tallet. Ellers er det diverse krim på ørene på mine lange skogsturer med bikkja. Håper også jeg rekker å fullføre Ayn Rands "De som beveger verden" i sommer.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Jobben surrer litt i bakhodet. Slik skal det være, men finner absolutt roen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...