ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Mesternes mester-vinneren har aldri lest en bok, men har likevel en anbefaling

Pål Anders Ullevålseter elsker Norge og skal tilbringe ferien med familien i eget land. Her fra NM-veka i slutten av juni i Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Pål Anders Ullevålseter mener han lærte mye av koronatiden: – Jeg prøvde å fryse verden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SOMMERPRATEN: Den tidligere rally-føreren Pål Anders Ullevålseter blir av mange omtalt som «kongen av reality-TV». Det er ikke uten grunn. 51-åringen fra Nordmarka har vunnet Isdans (2007), 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis (2011), Farmen kjendis (2018) og foreløpig sist Mesternes mester (2019).

– Hva opptar deg for tiden?

– Jeg er opptatt av å prøve å ha litt sommerferie. Jeg prøver å ikke være så mye på telefon og nettbrett. Nå er jeg med kone og barn og prøver å gjøre mest mulig sammen med dem. Vi er på et sommersted uten TV, og det er veldig deilig, sier 51-åringen, som er bosatt på Storo.

Syden byttet med Norge

Kona, tidligere proff-kickbokser Mette Solli, liker å ha en uke i Syden hvert år, forteller han. Det blir det imidlertid ikke noe av i år.

Pål Anders Ullevålseter med kona Mette Solli under kjendisgallaen på Gamle Logen i november i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

ANNONSE

– Jeg liker meg veldig godt i Norge, og elsker å være hjemme. Det er et fantastisk land vi har!

– Jeg har en ypperlig sommer, for jeg er på Vestlandet hele sommeren, og her liker jeg meg godt, sier en entusiastisk Ullevålseter i Sommerpraten.

– Hvorfor trives du så godt der?

– Det er hele greia. Det er sjø og fjell, mye fint å se på og så kan man fiske. Det er veldig koselig inne hvis det bøtter ned. Kjøre båt.

– Du liker fart også til sjøs?

ANNONSE

– Nja, det trenger ikke gå så fort, men jeg liker fart. Det å komme seg ut på sjøen er fantastisk, særlig når man bor i Oslo. Det er frihet, smiler han.

Pål Anders Ullevålseter før rally Dakar 2011, et 16-dagers ritt med målgang i Buenos Aires. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix

Enkle ting

51-åringen mimrer tilbake til da han var liten og fisket i robåt når han blir spurt om sitt beste sommerminne.

– Det er de enkelte tingene.

Ullevålseter er landslagstrener i enduro. I tillegg holder han foredrag og bidrar på arrangementer, blant annet på markastua han er oppvokst på.

ANNONSE

– Det er egentlig bare å gi gass og få mest mulig oppdrag. Jeg er frilans, så jeg driver med alt mulig overalt. Jeg elsker at det skjer mye og å forflytte meg rundt om i landet.

– Hvordan var det da med korona? Da skjedde det ikke så mye?

– Koronaen var tøff. Jeg var mye hjemme, men jeg hadde litt godt av det også. Man bruker mye penger og sånt når man farter rundt. Det var lærerikt, forteller landslagstreneren.

Pål Anders Ullevålseters sommeranbefalinger

Bok:
– En god bok? Jeg har aldri lest en bok, så da må det bli reiseguiden 2020 for Norge.

– Vi bor i et helt fantastisk land. Det er så mange fine steder bortimellom og innimellom. Ikke de store hotellene, det er bare tull.

Serie:
– Jeg så familien MacGyver på 70-tallet. Det er den forrige serien jeg har sett.
– Den anbefaler du?
– MacGyver, ja. Det er cowboy, den er j***** god. Det er mange episoder, men den er bra. Det er ingen som tuller med ham!

Podcast:
– Nei, nei, nei. Har jo radio! Jeg går på P4. Jeg prøver veldig mye annet, men på P4 er det egentlig mye av den samme musikken som jeg hørte på 80- og 90-tallet. Det er litt kjedelig, men så hører jeg på det likevel. De er flinke til å prate også.

Sted i bydelen:
– Det må være Akerselva, det er en lunge. Jeg løper mye opp og ned langs Akerselva. Du kan følge Akerselva til Nordmarka. Det som er fint, er at du kan løpe langs Akerselva, men ikke føle du er i byen. Det er stier, vegetasjon og trær på sidene.

Ikke så viktig likevel

Han forteller at han lærte at det er mye i dagliglivet som kanskje ikke er så viktig som han trodde.

ANNONSE

– Det er enkelte ting man tror man må gjøre, men som man klarer seg uten, sier han og fortsetter:

– Jeg prøvde å fryse verden. Det var det som skjedde med verden også, men jeg prøvde å fryse meg mest mulig med å bevege seg rundt, fra A til B. Det er jeg fæl på. Jeg prøvde å holde meg mest mulig hjemme, det er jeg dårlig på. Jeg lærte vel at jeg må roe meg litt, smiler han.

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE