Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Tidligere stortingspolitiker og nåværende visedekan ved Universitet i Oslo, Kristin Vinje, tilbringer sommeren på hytta i Oslofjorden. Foto: Privat

Mimrer tilbake til de evig lange sommerferiene

Tidligere stortingsrepresentant Kristin Vinje mimrer tilbake til de evig lange sommerferiene hun hadde som barn. I sommer koser hun seg helst på brygga med en god bok.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2019 kl 11:35

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. I dag har vi snakket med Kristin Vinje.

Kristin Vinje har både vært finansbyråd i Oslo og stortingspolitiker. Nå er hun visedekan ved Universitet i Oslo, og gleder seg til å ta fatt på den nye jobben som dekan ved Høyskolen Kristiania. Om sommeren synes hun det er deilig å ikke ha faste planer, og ta dagen som den kommer.

— Hva opptar deg mest akkurat nå?

— Akkurat nå koser jeg meg på hytta med hele familien, det er veldig hyggelig når alle de fire barna våre samles om sommeren – det gjør meg lykkelig!

— Hvilke planer har du denne sommeren?


— Ingen store planer, men flere små utflukter til gode venner ved ulike sommersteder langs Oslofjorden. Så får vi besøk av noen amerikanske venner, og da skal vi vise dem Oslo og alle de flotte stedene i og rundt hovedstaden vår.

— Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

— Jeg tenker tilbake på de evig lange sommerferiene vi hadde som barn og hvilken lykke det var å gå ut av skolegården siste skoledag uten plikter og med et hav av tid foran oss!

— Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

— Det er jobb og familieliv. Men jeg har fått mer tid nå etter at barna har flyttet ut, og det er litt uvant å bare være to i huset, i tillegg til pusen vår, da. Skal også begynne i ny jobb til høsten, som dekan på Høyskolen Kristiania, og det blir spennende!


— Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

— Jeg er faktisk født på Grefsen i Nordre Aker, så på mange måter kan du si jeg har kommet hjem. Jeg vokste opp i Moss og har bodd mange ulike steder i Oslo, men da vi flyttet til Korsvoll i 2002 var vi opptatt av nærheten til marka og synes boligstrøket på Korsvoll var veldig trivelig. Det er jo også veldig sentralt og kort vei til sentrum. Nordre Aker er en perle!

— Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

— Det aller beste er å være på hytta vår ved Oslofjorden, helst på brygga med en god bok! Men jeg liker også å pusle i hagen, jeg har fått meg et lite drivhus der jeg dyrker litt av hvert, blant annet tomater, agurk, chili og paprika. Det er veldig gøy!

På hytta samles alle de fire barna til Kristin, og det gjør henne glad. Her er erteblomstene hun har ved utedusjen på hytta. Foto: Privat


— Hva leser du i sommer?

— Akkurat nå leser jeg Havfruestolen av Sue Monk Kidd, men jeg leser samtidig en bok om Edvard Munchs tid i Moss, «Fruktbar jord» - er veldig glad i Munch og fascinert av historiene rundt ham og hans virke. Så leser jeg masse aviser og hører mye på radio.

— Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

— Ja, jeg er god til å koble av, og jeg nyter sommeren til fulle. Men, jeg følger også litt med på mailene mine i sommerferien uten at det plager meg i ferien. Dagen starter gjerne med et morgenbad etterfulgt av en stor kopp kaffe mens jeg hører på Reiseradioen. Det beste er å ikke ha noen planer, men gjøre det som faller en inn; en treningstur i løpet av dagen, og kanskje en sen lunch i Drøbak? Det er veldig deilig å ikkeha faste planer!

Les alle Sommerpraten-artiklene her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...