Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Sommerpraten:

Snart starter hun arbeidet på sesong 3 av «Pørni»

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

SOMMERPRATEN: Etter et produktivt korona-år, er skaperen av «Pørni» klar for en real ferie. Snart står Vestfold for tur, men først må hun prate litt med oss.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I «Sommerpraten» blir du bedre kjent med de lokale profilene og hva de skal i sommer. De kommer også med sine anbefalinger for en litt bedre sommer.

NORDBERG: Henriette Steenstrup har i år vært manusforfatter for første gang, og resultatet ble vårens store snakkis. Skuespilleren, komikeren, og nå manusforfatteren, har lenge vært et kjent TV-tryne, og du har sannsynligvis sett henne både på scenen og på skjermen.

Endelig ferie

– Hva er du opptatt av for tiden?

– Ferie! Haha.

Henriette er i skrivende stund opptatt med å gjøre klart alt som skal til før familien kan ta en velfortjent ferie på Hvasser; verdens beste sted, ifølge komikeren.


– Først skal jeg og mannen en uke til Hardanger, så blir det litt Oslo-ferie, også skal vi til Hvasser. Det er tradisjon. Vi pleide å ha familiehytte der, men nå bor vi på motellhytte. Barna skal løpe rundt, og vi skal planlegge middagen – det er egentlig det eneste jeg har planer om å tenke på.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Alt som har med Hvasser å gjøre.

Snart i gang med sesong tre

Henriette som Pørni Foto: Marius Bjellebø / Viaplay NTB kultur

Sommerplaner er hyggelig og vel så det, men det er kanskje «Pørni» som er mest spennende for oss andre, og Henriette kommer med en skikkelig gladnyhet til seerne:


– Til høsten starter jeg med skrivingen av sesong tre, så begynner filmingen til vinteren. Sesong to er akkurat ferdig innspilt, så den skal klippes og limes, og kommer nok etter jul en gang. For første gang skal jeg jo også bare gjøre det, ikke masse andre ting også. Det blir virkelig en skrivehøst.

Dette er første gangen Steenstrup tar på seg rollen som manusforfatter, og det har jo åpenbart gått bra, men det har ikke skjedd av seg selv.

– Hatten av til alle som jobber med å skrive, altså. Det har vært veldig tilfredsstillende å være «master of the universe», men det er annerledes. Litt mer ensomt, på en måte. Samtidig er det jo fremdeles sosialt – man er avhengig av tilbakemeldinger fra andre.

Det er litt uvant å være sjef, når man stort sett har blitt regissert og plassert, men Henriette har tatt utfordringen på strak arm.

– Det er krevende, men veldig gøy.


Henriette Steenstrups sommeranbefainger

Bok:

- Jeg synes alle burde lese "Sommerlys, og så kommer natten" av Jón Kalman Stefánsson.

Serie:

- Pørni, selvfølgelig. Det er ikke noe stress å skaffe seg Viaplay. Ellers er det jo Succession.

Podcast:

- Sånn er du, liker jeg godt.

Sted i bydelen:

- Akkurat nå er jeg litt hekta på Eckers. Og skauen, selvfølgelig.

Favoritt-is:

- Nei, vet du hva, jeg liker faktisk ikke is. Men hvis du satt en pistol til hodet mitt, og sa at jeg måtte velge en is, så hadde det nok blitt Sandwich.

Nordre Aker, eller ikke?

Deler av "Pørni" er faktisk filmet i Nordre Aker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

«Pørni» er en dramakomedie, og omhandler sjongleringen av jobb, oppdragelse og kjærlighet. Henriette spiller selv hovedrollen som Pørni, og det er tydelig at settingen ikke er helt ulik vår egen bydel, hvor Henriette også har bosatt seg.

– Jeg har jo på en måte skrevet det som Nordberg, fordi jeg er så fantasiløs. Det er et poeng at hun opererer på vestkanten, fordi det med barneproblematikk foregår overalt. Det skjer ting i alle hjem.

– Har dere brukt nærmiljøet i filmingen?


– Vi har egentlig filmet ganske mange steder. Hun synger blant annet i Nordbergkoret, og koret er med som statister, men det ble filmet i Manglerud kirke. Huset ligger jo på Voldsløkka, men jeg har jo absolutt brukt bydelen som inspirasjon. I sesong 2, så går jeg tur på Sognsvann, men det er på Bogstad.

Men selv om inspirasjonen er tatt fra Nordberg, er ikke karakterene basert på folk hun kjenner:

– Det er mange som tror det, blant annet en kompis av meg som er tarmkirurg. Han er overbevist om at han er Henrik Elvestad-karakteren, men det er litt fælt, for jeg har bare lånt yrkestittelen hans – resten av karakteren er ikke udelt sympatisk, mens virkelighetens gastrokirurg er søtere.

Se traileren til «Pørni» her:

Innspillingen foregikk kanskje mange steder utenfor Nordre Aker, men Henriette bor her selv, og har bodd i tre forskjellige hus på Nordberg de siste årene.

– Jeg flyttet jo hit fordi jeg hadde ett barn, og ett på vei, og tenkte «barna skal ikke være ute av og til, da?».

– Er det noe du er spesielt opptatt av i nærmiljøet?

– Jeg synes det er for få tilbud for ungdom. Bydelen vår kan være litt ensformig, og hvis man ikke vil spille fotball eller stå på ski, så er det ikke så stort miljø for å gjøre noe annet. Jeg mener at vi burde lage noen møteplasser for ungdommen, utenom trening.

– Til slutt, er det noe du mener vi kan lære av Pørni?

– Så breial er ikke jeg, at jeg tenker at det er for læringens skyld at man skal se serien, men jeg håper at den kanskje kan være litt trøst til alle som må forholde seg til familie. Det er ikke alltid helt gærent, selv om det går litt varmt av og til.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...