Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Sommerpraten:

Legen og skuespilleren om filmfestival i Cannes, gamle hus og fisketurer i Mandal

Anders Danielsen Lie ser frem til å vise sine to Cannes-aktuelle filmer til det norske publikum. Foto: Berit Roald / NTB

SOMMERPRATEN: – Jeg føler meg veldig hjemme her, og nærheten til marka betyr mye for meg, forteller skuespiller, og assisterende bydelsoverlege, Anders Danielsen Lie om bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

BERG: Skuespiller og assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie, forteller i Sommerpraten om filmfestivalen i Cannes, hvordan Bydel Nordre Aker har håndtert koronapandemien, og hva som engasjerer han mest i bydelen.

– Hva opptar deg akkurat nå?

– I sommer har jeg vært opptatt av flere ting. Koronavaksinasjonsprogrammet har gått sin gang også i ferien. Heldigvis har smittetrykket vært lavt hos oss, men akkurat nå er jeg i Vesterålen, og her er jo situasjonen som kjent en annen nå. Men det aller viktigste er jo at familien og mine to små døtre får en koselig sommerferie, så det er mitt hovedfokus!


Lie deltok nylig på Cannes filmfestival - hvor han medvirker i to av filmene, «Verdens verste menneske» og «Bergman Island», som ble tatt ut til hovedkonkurransen. Han forteller det var en spennende opplevelse.

– Begge filmene jeg var der med betyr mye for meg personlig, så det var noen veldig fine dager der nede. I tillegg vant jo min motspiller Renate Reinsve skuespillerprisen for sin innsats. Jeg gleder meg veldig til å vise fram begge to til et norsk publikum.

SOMMERPRATEN MED ANDERS DANIELSEN LIE:

Bok: "Jeg vil våkne til verden" av Karoline Brændjord
Serie: Jeg ser ikke så mye tv-serier, men likte veldig godt Twin Peaks sesong 3.
Podcast: Making Sense med Sam Harris
Sted i bydelen: Bergskogen
Uteservering: Her er Nordre Aker ganske dårlig gitt. Må bli uteserveringen til Lofthus på Damplassen
Favoritt-is om sommeren: Sol-is

– Vi får se hva fremtiden bringer

– Kan du fortelle om ditt favoritt sommerminne?

– Jeg har mange gode sommerminner. Men det beste er nok noe så enkelt som fisketur i Mandal med min morfar da han levde. Han var gammel sjømann, og jeg husker han vekket meg grytidlig om morgenen for at vi skulle dra ut og ta opp garnet.


– Hvilke planer har du fremover?

– Jeg fortsetter i stillingen som assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker ut året. I tillegg jobber jeg 50 prosent som allmennlege på Frysja legekontor. Vi får se hva fremtiden bringer.

Lie utelukker ikke at det blir noen flere filmer, men ingenting er foreløpig planlagt.

Imponert over Bydel Nordre Aker

– Hva har vært det mest positive med koronapandemien for deg?

– Jeg syns pandemien har vært utrolig interessant faglig sett. Dette er en av de største krisene i moderne tid, og det har vært meningsfullt å kunne bidra.


Utover dette har han det vanskelig for å se noe positivt av pandemien.

– Når det hele er over må vi ta en større diskusjon om hva vi har gjort rett og galt, og hvordan vi kan lære av dette.

– Dette er en av de største krisene i moderne tid, og det har vært meningsfullt å kunne bidra, sier Lie om koronapandemien. Foto: Heiko Junge / NTB

Lie sier innbyggerne i Nordre Aker har vært både flinke og tålmodige.

– Det er imponerende at bydelen har ligget i bunnsjiktet når det gjelder smitte gjennom mesteparten av pandemien, med unntak av utbruddet knyttet til russefeiringen tidligere i vår.


– Vi kunne sikkert gjort noe bedre også, men jeg har forståelse for at folk er lei og vil tilbake til en normal hverdag.

Vil bevare gamle hus og trær

– Hva førte deg til Bydel Nordre Aker?

– Jeg er født og oppvokst i bydelen, og bor her nå. Jeg føler meg veldig hjemme her, og nærheten til marka betyr mye for meg.

Lie engasjerer seg i å prøvd å bevare noe av det som har verdi i bydelen, som gamle hus og trær.

– Jeg syns det er mange hageutbygginger og nye boliger som ikke tar hensyn til dette. Jeg håper Byantikvaren og Bymiljøetaten i større grad freder hus og trær i bydelen vår, slik at egenarten ikke forsvinner.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...