Nordre Aker Budstikke

Søndag spiller superraske Runa fra Alta og Lyn, mot Vålerenga - på Grefsen

Runa Lillegård gleder seg nok til søndag. Foto: BILLY BONKERS

Det er duket for et skikkelig byderby på søndag på Grefsen Stadion. Forrige gang var det Lyn og Runa Lillegård som kunne juble over å være best i by'n.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2019 kl 11:27

KRINGSJÅ: Denne saken ble først publisert i LFM, Lyn Fotballmagasin. Lyns damelag spiller i Toppserien. For tiden rehabiliteres kunstgresset på Kringsjå, derfor spiller Lyn søndag 25. august klokken 13.00 på Grefsen Stadion. Det er ikke hvilken som helst kamp, men et skikkelig byderby mot Vålerenga. Lyn vant 1-0 over VIF før sommeren, på Intility Arena, nettopp etter scoring av Runa Lillegård.

Runa Lillegård, Altaværingen født i februar 2001, er det tidligere friidrettstalentet som heller valgte å satse på fotballen. Med personlig beste notering på 60-meter på 7,95 så er hun hurtigere enn de fleste og kan på mange måter sees på som Toppseriens Kim Holmen.

Aldersbestemte landslag

Runa debuterte med flagget på brystet i 2016 for J15, og har siden da gått gradene på jenter J16, J17 og er nå fast inventar på et J19.

Fotballkarrieren startet hjemme i Finnmark med spill for Altas guttelag og Bosse­kop, og for Bastionens favorittmotstander Bossekop - BUL, utmerket Lillegård seg som en real målscorer på nivå 2 og 3.

Sommeren 2017 vendte snuten sørover mot Kringsjå og spill for et opprykksjagende Lyn, etter 10 mål på 13 kamper for BUL. endte hun sesongen med tre mål på ni kamper for Lyn - inkludert matchvinnergoalen borte mot gamleklubben, samt scoringen på Myrdal mot Åsane som sendte Lyn til Toppserien for første gang i historien.


Til tross for 16 kamper i debutsesongen i Toppserien så ble første sesong på øverste nivå preget av sykdom. Denne sesongen har derimot Runa fått vist seg mer frem, og vært alldeles strålende og for alvor bevist hvilket potensiale som bor i henne, ikke bare på grunn av noen særdeles viktige scoringer, men også hvordan hun jobber for laget defensivt som førsteforsvarer.

Runa Lillegård fra kampen mot Vålerenga, før sommeren, og hvor hun ble matchvinner 1-0 til Lyn. Søndag er det returkampen, på Grefsen Stadion, da Kringsjå-gresset er under rehab. Foto: STØTT NORSK KVINNEFOTBALL/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Åtte kjappe og om Vålerenga

Sett Runa Lillegård på banen mot et Vålerenga-lag, så er man nesten garantert mål, etter debuten som Lynspiller med mål i junior-NM, så har Runa gjort det til en tradisjon å nette mot skipsrederklubben fra Oslo øst, ifjor med mål både i cup og serie for A-laget, i 2. divisjonskampen for Lyn2 i tidlig i vårsesongen inneværende sesong, og ikke minst som nevnt matchvinnerscoringen i under A-lagets aller første derbyseier på kvinne­siden på Intility.

Hva var grunnen til at du valgte spill for Lyn da du flyttet fra Alta?

– Jeg følte det var riktig plass for meg å være til riktig tid, ettersom Lyn spesielt er gode til å utvikle og satse på unge spillere. Jeg har etterhvert funnet meg til rette og er fornøyd med det sportslige.


Hva er ditt beste øyeblikk på banen til nå?

– Det må bli en god konkurranse mellom hattrick mot Tyskland under åpent nordisk med J16 og matchvinnerscoringen min mot VIF.

Tyngste øyeblikk på banen?

– Mitt tyngste øyeblikk på banen er da jeg ble skadet i kneet under en turnering for flere år siden.

Hva er dine ambisjoner som fotballspiller?


– Mine ambisjoner som fotballspiller er å prege en utenlandsk proffklubb, og å fortsette å ha det gøy med fotballen.

Hvor på tabellen tror du Lyn ender i år?

– Vanskelig å tippe, men jeg regner med at vi vil gjøre det like godt som i vårsesongen. Jeg går for en 7 plass.

Har du noen personlige mål denne sesongen med tanke på antall scoringer?

– Nei, det har jeg ikke et personlig mål for. Har derimot flere utviklingsmål som jeg jobber mot, og som forhåpentligvis vil føre til flere sjanser og scoringer.


Du scorer alltid mot Vålerengen uansett om det er A-lag, andrelag eller juniorlag, hva er det med de matchene som får det til å tenne til litt ekstra?

– Det er mye prestisje og stolthet på spill i slike kamper. Presset er på et vis større, og et tap mot enga vil ikke være aktuelt. Jeg har alltid vært en spiller som har vært god under press, så kanskje er det her nøkkelen ligger.

Hva bedriver du tiden med utenom fotballen?

– Mye av tiden går til skole og fotball, men utenom det er jeg glad i å koble ut med en god dose serier på Netflix. Det blir fort mye kjæreste-tid, men jeg er også glad i å være med venner og å være ute i naturen.

Lyn ligger på en 8. plass på tabellen i Toppserien, før søndagsderbyet mot Vålerenga.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...