Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Søppel og avføring etter ulovlig camping

Camping på p-plassen forrige uke, Låkeberget i Maridalen. Foto: PRIVAT

I Maridalen, og i nedbørsområdet til Oslos drikkevann. Nå har Vann- og avløpsetaten fått nok.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2016 kl 13:52

MARIDALEN: Ikke bare er Maridalen et landskapsvernområde. I tillegg er dalen i Marka. Og som om ikke det var nok, Oslos drikkevann, Maridalsvannet, ligger i Maridalen.

Ikke lov med kuer

Vann- og avløpsetaten opplyser at av frykt for forurensning av drikkevanskilder med virus, bakterier og parasitter fra husdyr, er det svært begrenset dyrehold i Maridalen. Blant annet er det ikke lov å ha kuer i dalen.

Reguleringer

I tillegg har både Solemskogen og Sørbråten strenge reguleringer i forhold til vann- og avløpsløsninger, men også hvor mye som kan bygges, bygges ut og så videre på de forskjellige eiendommene.

Låkeberget

Men ved Låkeberget utfartsparkering, som vann- og avløpsetaten bekrefter at også ligger i nedbørsområdet til Maridalsvannet, så campes det hyppig av tilreisende. Det har vært mange tilfeller denne sommeren og så langt denne måneden. Nordre Aker Budstikke har fått flere henvendelser fra lesere som er sjokkert over forsøpling og avføring ved og på parkeringsplassen.

Våtservietter og avføring ved Låkeberget. Foto: PRIVAT

Nordre Aker Budstikke har også skrevet om dette - les siste sak her.

Strengere

Nå har vann- og avløpsetaten fått nok.

– Vi har vært der utallige ganger og har snakket til folk og bortvist folk. Vann- og avløpsetaten er i tett dialog med bymiljøetaten og politiet, forteller Petter Morstad, overingeniør i Vann- og avløpsetaten.

Han fortsetter.

– Det er et stort behov for nye skilter tilpasset dagens utfordringer med overnatting, hensetting av kjøretøyer, forsøpling og oppfølging av drikkevannsforskriften.

– Vi er i kontakt med Bymiljøetaten for å få en bedre skilting, legger han til.

Russebusser

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om midlertidig skilting ved Låkeberget, i forbindelse med russebusser, som forsøplet på plassen - og forbud om å parkere på plassen natterstid - les saken her.

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...