Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Søstre utfordrer langrennseliten

Og du kan gjøre det samme når Norges første lagtempo i langrenn arrangeres i Nordmarka lørdag.

KART: Løypen starter og ender i Holmenkollen.

Lørdag 22. februar arrangeres Norges første lagtempo i langrenn i Nordmarka, og bringer et nytt aspekt inn i langrennssporten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2014 kl 13:02

OSLO: Det er ventet at 145 lag står på start i Holmenkollen for den første lagtempokonkurransen på langrennsski i Norge. Løypa er en 25 kilometer lang sløyfe gjennom Nordmarka.

Som sykkeltempo

Arrangørene har allerede fått med 40 elitelag, hvor blant annet Niklas Dyrhaug, Tomas Northug og Petter Eliassen stiller på startstreken.

Hvert lag består av 2-4 deltakere, hvor målet er å få to av løperne over mål så fort som mulig.

- Formatet er basert på sykkelsportens lagtempo, og bringer et nytt aspekt inn i langrennssporten som vi og flere med oss mener kan gjøre dette til en utrolig spennende konkurranse både for de som deltar og de som ser på, sier Håkon Tønnessen, Sports Manager i Red Bull Norge.

LES OGSÅ: Medaljevinnere gratulerer Johnsrud Sundby

Søstre med ambisjoner

Den 25 kilometer lange løypa starter på Holmenkollen Arena, og ferden går først til Ullevålsæter, så opp til Nordmarkskapellet, forbi Tryvannstua og Frognerseteren, før målgang i Holmenkollen. Løypeprofilen er altså passe kupert, med totalt 530 høydemeter som skal forseres.

Søstrene Anine, Selma og Ingvild Ahlsand fra Kjelsås gleder seg til å utfordre landslagseliten lørdag.

- Vi har gått på ski stort sett hele livet, og konkurrert fra vi var ganske små. En lagtempokonkurranse hørtes så morsomt ut, det blir både spennende og annerledes. Vi gleder oss til å gå et «familierenn» mot eliten, sier Anine Ahlsand.

LES OGSÅ: Anine Ahlsand spurtet inn til seier

LES OGSÅ: Anine imponerte i Sørkedalen

Hele søskenflokken går aktivt på ski, og både Anine og Selma kan skilte med NM-gull. Nå gleder de seg til å se hva de kan få til sammen.

Og søstrene får veldig tøff konkurranse fra elitelaget til Niklas Dyrhaug, Tomas Northug og Petter Eliassen

.

- Taktikken er alfa og omega. Vi reiser ned til Oslo et par dager i forkant slik at vi kan pugge løypa og legge planer for hvem som skal dra hvor og hvordan vi skal løse utfordringene løypa gir, sier Tomas Northug, som står på startstreken lørdag klokken 08.30.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...