Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

SPALTE: «De burde advare oss mot middelaldrende finansmeglere på racersykkel»

Sykkeldagbøkene: Sykkel-Baard tar et oppgjør med egoistene på to hjul.

OSER: «De fleste gangene jeg hopper av skrekk når jeg er ute og går i Oslo, har den syklisten som skremte meg, påfallende ofte gråstenk i håret og en racersykkel som oser penger,» skriver Sykkel-Baard.

Sykkel-Baard ber deg se opp for finansmeglere med gråstenk i håret og rådyr sykkel i Oslo-trafikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2014 kl 13:33

Da jeg gikk på skolen, praktiserte klassens bølle en lek han syntes var morsom. Han klappet knallhardt i hendene noen millimetere fra nesa på oss andre, så vi hoppet i været av skrekk, og ropte «lufta er for alle». Enkelte syklister gjør at det å ta en spasertur i Oslo, kan oppleves ganske likt. Hvordan har det blitt slik?

Det er ikke slik at sykler tiltrekker seg egoister, det er det privatbilen som gjør, men dårlig infrastruktur kan dessverre få frem det verste i ellers hensynsfulle mennesker. Et fortau er greit for syklister som er ute på sightseeing og har god tid. For den som skal langt, eller er sent ute til et viktig møte, er imidlertid et fortau like egnet for sykling som en hønsegård er for oppdrett av rev og mår. Det er denne innsikten som gjør at stadig flere byer har et sammenhengende nett av sykkelveier hvor syklistene kan være for seg selv.

Jeg tror ellers at noen blir «kamikaze-syklister» fordi de er ute på en hellig misjon for moder planet. Disse bruker ikke sykkelen bare for å komme seg frem, men også for å redde verden. Den som strutter av moralsk overlegenhet, blir ikke så opptatt av å følge småfolkets regler.

De fleste gangene jeg hopper av skrekk når jeg er ute og går i Oslo, har den syklisten som skremte meg, påfallende ofte gråstenk i håret og en racersykkel som oser penger. Dette er mannfolk jeg tror har jobbet så lenge i konkurranseorienterte og nådeløse næringer, at de har blitt sånn. De ser ikke på oss som mennesker, men som utfordringer i kampen om fortauet. Mange av dem klager over at Norge mangler sykkelkultur, og de har helt rett. Deres egen måte å sykle på er det beste beviset.

I løpet av sommermånedene pleier Oslopolitiet å advare innbyggere og turister mot lommetyveri og ran. Det de burde advare oss mot, er middelaldrende finansmeglere på racersykkel.

Baard Ole Amundsen

Sykkeldagbøkene

 

SI DIN MENING OM OSLO SOM SYKKELBY HER

Les tidligere Sykkeldagbøkene-innlegg fra Baard her:

Annerledeslandet Norge

Månedskortet tar knekken på syklisme

Derfor stoppet Baard opp i Frognerparken

Hensynsløse syklister gjør at mange bilister hater meg

«Kan sykkelen vise vei?»

«Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde»

«Sykkelen er en elendig politisk sak»

«Derfor hater vi menn som sykler»

«Bli avhengig av å sykle før vinteren kommer»

«Oslo flopper, Malmø feirer»

«Hvordan våger du å sykle i Oslo?»

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...