Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

SPALTE: Derfor stoppet Baard opp i Frognerparken

Sykkeldagbøkene: Han måtte sende en tanke til sin samboer som satt i bilkø nedover Sørkedalsveien!

SYKKEL-BAARD: Jeg elsker å kjøre bil, men det er meg et under at folk vil seg selv så vondt som å kjøre i rushtiden i Oslo.

Gi blaffen i rush-stress og Oslos dårlige infrastruktur og sett deg på sykkelen!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2013 kl 09:43

Her en morgen måtte jeg stoppe sykkelen midt i Frognerparken og så meg rundt et par minutter. Turister vandret rundt og etterapet Vigelands figurer mens de lo og tok bilder av hverandre. Solen fikk rimet i gresset og på trærne til å gnistre som sølvpapir.

Kunne en dag starte vakrere? Var det mulig å fylle sinnet med mer oppdagelsesglede og humør før dagen engang hadde startet på alvor? Alt dette, og jeg hadde ikke engang drukket min første kopp med kaffe.

Jeg tenkte på min kjære samboer som satt i bil ned Sørkedalsveien. Er dette landets mest trafikkerte bilvei? Jeg kjører til jobb noen ganger selv, hvis jeg trenger bilen i løpet av dagen. Da starter og slutter arbeidsdagen i sneglefart, i en sky som er grå av eksos og frustrasjon.

Jeg elsker å kjøre bil, men det er meg et under at folk vil seg selv så vondt som å kjøre i rushtiden i Oslo. Ikke noe av det en bil kan skape av glede, er til stede i en kø. Alt en bil kan gi av frustrasjon og utgifter, er konsentrert der.

Da hadde jeg heller kjørt offentlig transport. Vel er det dyrt, vel er det trangt, vel er man omgitt av mobilsamtaler og stressende musikk og sur apati og seter med søleflekker etter hunder og sko - men da går det i hvert fall fremover

Men ikke noe kan måle seg med sykkelen. På gode dager er den ikke bare det soleklart mest effektive transportmiddelet til og fra jobb i Oslo, men den gjør meg rett og slett glad. De virkelig gode dagene er det flest av på høsten. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje er handler det om temperaturen, som vekker meg om morgenen som et friskt bad. Eller det handler om lyset. Akkurat nå får man soloppgang på vei til jobb, og solnedgang på vei hjem.

Under 5 prosent av alle reiser i Oslo skjer på sykkel. Ingen annen europeisk storby er i nærheten av et så lavt tall. Det er fristende å skylde på politikerne, som har bygget en infrastruktur uten plass til syklister. Byen har imidlertid vokst frem gjennom tusen år, og den er langt mer enn dårlig infrastruktur. Oslo er en opplevelse. Oslo er et eventyr. Oslo gjør at man av og til må stoppe og se seg rundt et par minutter for å ta all oppdagelsesglede og humør innover seg - og det før dagen engang har fått startet på alvor.

Det eneste som kreves, er at man gir blaffen i infrastrukturen og tar en tur på sykkel. Helst nå på høsten, hvor alt er på sitt vakreste.

Baard Ole Amundsen

 

 

Si din mening om Oslo som sykkelby her!  Mange andre har gjort det allerede.

Les Baards tidligere sykkeldagbøker her:

"Hensynsløse syklister gjør at mange hater meg"

"Benytt fortau på motsatt side"

Tok du Baards valgomat?

"Kan sykkelen vise vei?"

"Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde"

"Sykkelen er en elendig politisk sak"

"Derfor hater vi menn som sykler"

"Bli avhengig av å sykle før vinteren kommer"

"Oslo flopper, Malmø feirer"

"Hvordan våger du å sykle i Oslo?"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...