Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

SPALTE: Ta sykkel-Baards valgomat!

Sykkeldagbøkene: «Ingen valgomater spør om partienes forhold til sykkelen. Altså måtte jeg lage min egen.»

Sykkel-baard: «Jeg vet ærlig talt ikke om Frp vil bygge trygge sykkelveier, men ettersom det er ganske dyrt, regner jeg med det,» skriver Baard Ole Amundsen i denne utgaven av Sykkeldagbøkene.

De viktigste valgene for en ens egen del, er de man tar hver dag. Det valget som tas ved stemmeurnen hvert fjerde år, bør foretas på bakgrunn av hva m...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2013 kl 12:31

De viktigste valgene for en ens egen del, er de man tar hver dag. Det valget som tas ved stemmeurnen hvert fjerde år, bør foretas på bakgrunn av hva man mener er best for alle andre. De av oss som kan sykle til jobben, og gjør det, merker for eksempel at dette valget betyr mer for vår personlige helse, økonomi, energi, humør og trivsel, enn noen politiker kan klare.

Men stortingsvalget blir ikke enklere av den grunn, så jeg testet ut de mange valgomatene som tilbys på nettet. Dessverre fungerer de dårlig.

Syklister merker at sykkelen er en god løsning på forbløffende mange utfordringer - som at våre byer, miljøproblemer og mager er i fri vekst.

Ingen valgomater spør om partienes forhold til sykkelen. Altså måtte jeg lage min egen. Den er som følger:

Spørsmål 1: Er du helt sprø?

- Ja

- Nei

- Vet ikke

Dette er et spørsmål som alle valgomater bør ha med. Ellers er det uforholdsmessig mange som ender opp med å tro at de bør stemme Frp.

Spørsmål 2: Bør det bygges sykkelveier som gjør at man våger å sykle til butikken uten å ha tatt høytidelig farvel med familie og venner?

Den som svarer ja her, har et problem. Så kan man nemlig hverken stemme Sv, Sp, Ap, H, Krf eller V. Jeg vet ærlig talt ikke om Frp vil bygge trygge sykkelveier, men ettersom det er ganske dyrt, regner jeg med det.

Spørsmål 3: Bør vi prioritere å bruke fellesskapsmidlene til å subsidiere luksuriøse amerikanske el-biler som er så sterke at de akselererer fra 0 til 100 km/t på ett Altakraftverk?

Den som svarer ja her, kan dessverre stemme på alle partier. Derfor har jeg laget et siste spørsmål som er spesielt godt egnet til å gi et riktig resultat:

Spørsmål 4: Hvilket parti er du egentlig mest enig med?

Mer komplisert behøver ikke en slik test være. Hvilket parti endte du opp med? Personlig kom jeg ut med en klar seier til Miljøpartiet De Grønne.

Altså er ingen valgomater til å stole på. Ikke engang de man lager selv.

Baard Ole Amundsen

 

Si din mening om Oslo som sykkelby her! Mange andre har gjort det allerede.

Les Baards tidligere sykkeldagbøker her:

"Kan sykkelen vise vei?"

"Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde"

"Sykkelen er en elendig politisk sak"

"Derfor hater vi menn som sykler"

"Bli avhengig av å sykle før vinteren kommer"

"Oslo flopper, Malmø feirer"

"Hvordan våger du å sykle i Oslo?"

LES OGSÅ:

Sykkel-Oslo skal skinne med ny sjef

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...