Nordre Aker Budstikke

Sparker i gang seniorkino med Fuggeli og Poppe

Erik Poppe og Per Fuggeli, fra filmen "Per Fugelli - Siste resept".

Den nyåpnede Storo-kinoen starter spesialtilbud for de godt voksne, og starter med visning av filmen om Per Fuggeli. Tilstede er regissør Erik Poppe og Fuggelis kone.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 12:24

STORO: I slutten av mars åpnet Odeon Storo, kinosenteret med 14 kinosaler, og Norges eneste Imax. Kinoen er en del av Storo Storsenter, og "selveste" Olav Thon foretok den offisielle åpningen.

Kino for de eldre

Ifølge en pressemelding fra kinoen selv, har Odeon Storo allerede «tatt» 30 prosent av kinomarkedet i Oslo. Onsdag 11. april friri de til enda en gruppe i befolkningen, nemlig seniorene.

«Seniorkino» vil arrangeres fast hver onsdag på Odeon fra klokka 12. Arrangementet er spesielt tilrettelagt for seniorer, med rabatterte billetter, gratis servering og tilpasset lyd. Alle saler er tilrettelagt med universell utforming og teleslynge, opplyser Odeon.

– Vi ser at det er et behov for å skape gode sosiale og kulturelle møteplasser for byens seniorer, og ønsker derfor å invitere dem til å ta del i vårt rikholdige filmtilbud, sier kinosjef Linda Stenersen, i pressemeldingen.

Per Fuggeli og Poppe

Seniorkino vil offisielt bli åpnet av en representant for eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp), får vi opplyst.


Det vil bli visning av filmen «Per Fugelli - Siste resept», og regissør Erik Poppe samt Charlotte Fugelli (Per Fugellis kone gjennom femti år), vil være tilstede for å holde innledning før filmen.

Arrangementet starter klokka 12, med filmstart klokka 13. Det vil bli gratis servering av kaffe og kake, opplyser Odeon.

Om filmen:

«Per Fugelli - siste resept» er en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over. Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, humoristisk ogtankevekkende portrett.

Fugelli var kjent for sin humanisme, sin humor, sitt samfunnsengasjement og sin åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen. Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...