Nordre Aker Budstikke

Spiller inn internasjonal storfilm her

Torsdag 7. desember er det hektisk aktivitet i Folkets Hus i Myrerveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsås Folkets Hus er arena for den kommende Netflix-filmen om 22. juli.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2017 kl 14:07

KJELSÅS: Et stort oppbud av leide lastebiler og varebiler fyller torsdag gatene på Kjelsås, rundt Folkets Hus i Myrerveien 40.

Folk i produksjonen Nordre Aker Budstikke har snakket med på området kan fortelle at det skal spilles inn scener til den kommende Netflix-filmen om 22. juli, med den foreløpige tittelen «Norway».

Det er Kjelsås Arbeiderpartilag som er hovedeier av Folkets Hus. Styremedlem Terje Bjerke bekrefter overfor Nab.no at huset er leid ut i forbindelse med Netflix-innspillingen.

Storfilm

Filmen «Norway» omhandler terrorangrepet 22. juli 2011, og omtales som en internasjonal storfilm, med et budsjett på 180 millioner kroner. Det er Netflix som har rettighetene til filmen, som regiseres av Paul Greengrass, og produseres av Greg Goodman, Eli Bush og prisvinnende Scott Rubin.

Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss», fra 2013.


Ifølge NRK og Aftenposten er det Anders Danielsen Lie som skal spille terroristen Anders Behring Breivik, Jon Øigarden har fått rollen som forsvarer Geir Lippestad, og Ola Furuseth spiller Jens Stoltenberg.

Følger tre historier etter terrorangrepet

I en pressemelding har Netflix bekrevet filmen slik:

«Filmen skal følge tre historier. Den første om de overlevende etter angrepet og deres forsøk på å komme tilbake til det vanlige livet og møtet med terroristen i rettsalen. Den andre om Norges politiske lederskap og hvordan de styrte landet gjennom krisen. Den tredje om advokatene som fulgte terroristen gjennom rettsaken.»

Jonas Strand Gravli, Isak Aglen og Seda Witt skal spille overlevende i filmen.

I helgen ble scener til filmen spilt inn i regjeringskvartalet. I forbindelse med innspillingen har deler av Utøya blitt gjenskapt på Håøya i Nøtterøy.

Film i Nordre Aker

I fjor ble flere scener til storfilmen «Snømannen» av Jo Nesbø spilt inn i Nordre Aker. Blant annet i Nydalen.

En av scenene ble også spilt inn i Skar leir i Maridalen. Det var imidlertid kun snakk om et kort klipp på noen få sekunder.

LES OGSÅ:

I ti år lå Klaras klimahåp i en kapsel. Nå har Erna Solberg lest det


Går du med en prosjektdrøm, men mangler penger? Nå kan du søke frivillighetsmidler

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...