ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Spiller to ganger på én uke

Sigrid på OverOslo i 2018. Foto: Tiril Haga

Oslo Sommertid på Voldsløkka har booket Sigrid, bare én uke etter at hun avslutter tiårsjubileet til OverOslo på Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2020 kl 16:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: – Det er med stor glede og stolthet vi kan informere om at hele Norges Sigrid kommer til Oslo Sommertid 26. juni, samme dag som Taylor Swift og Veronica Maggio, skriver arrangøren All Things Live, i en pressemelding.

Popstjerna fra Ålesund legger ikke skjul på at hun gleder seg til å opptre på samme scene som verdensstjernen Taylor Swift.

– Kjempekult

– Det blir kjempekult å få dele scene med en artist jeg har hørt på siden ungdomsskolen. Dette blir så sinnsvakt gøy!, sier Sigrid Solbakk Raabe, som er hennes fulle navn.

Og beundringen er ikke bare enveis. For Sigrid selv har blitt en av de store musikksnakkisene i inn- og utland, etter at hun slapp debutsingelen «Don’t Kill My Vibe» i 2017, og Taylor Swift har etter sigende for lengst latt seg imponere av det norske pop-fenomenet fra Ålesund.

Da Swift i desember 2019 ble kåret til tiårets største kvinnelige artist under Billboard’s Woman of the Decade Award trakk hun frem Sigrid som en av de nye spennende kvinnelige artistene hun mener går sine egne veier og som verden ville komme til å høre mer fra. I 2019 var Taylor Swift verdens best betalte popstjerne ifølge tidsskriftet Forbes.

ANNONSE

– En bedre attest er det vanskelig å få. Jeg er utrolig stolt over at vi har klart å samle disse fantastiske artistene på Oslo Sommertid. Jeg tror dette kommer til å bli en konsert for historiebøkene, uttaler Peer Osmundsvaag i All Things Live.

OverOslo-trekkplaster

Da OverOslo i fjor høst slapp de første artistene til sin tiende sesong på Grefsenkollen, ble det klart at det er Sigrid som avslutter hele ballet, som headliner på avslutningsdagen lørdag 20. juni. Da billettene ble lagt ut for salg, gikk det ikke mer enn litt over en uke før det var utsolgt.

Nå blir hun altså å se i vårt område to ganger på én uke, med opptreden på Oslo Sommertid bare seks dager senere.

Sigrid har gjort en brakkarriere på kort tid. Da ble utpekt til BBC Music’s «Sound of 2018», gikk hun i fotsporene til blant andre Adele, Sam Smith og Ellie Goulding. «Don’t Kill My Vibe» ble kåret til årets beste låt av Dagbladet, NRK P3, Bergens Tidende og Dagsavisen, og hun vant Spellemann-prisen for Årets nykommer i 2017. Hun opptrådte på Coachella-festivalen i California i 2018 og på Glastonbury-festivalen i England i fjor. Oslo Sommertid vil bli hennes største publikum på norsk jord så langt i karrieren.

Oslo Sommertid arrangeres av All Things Live og Obos, og ble første gang arrangert i 2017 med Marcus & Martinus som headlinere. I 2018 booket festivalen Eminiem. Ette en pause i 2019 er Oslo Sommertid tilbake i 2020, som en todagersfestival. Så langt er Taylor Swift og Veronica Maggio, i tillegg til Sigrid, bekreftet til fredag 26. juni. Lørdag 27. juni er foreløpig bare Kendrick Lamar.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE