Nordre Aker Budstikke

Gaustadrennet 2018:

200 glade barn i sporet

Fra venstre: Kristian, Vetle, Jesper og Selma. Foto: PRIVAT

Skirennet to pappaer tok initiativ til for seks år siden, har blitt en fest av en tradisjon på Gaustad!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GAUSTAD: Tradisjonen tro gikk Gaustadrennet også i år onsdagen før Holmenkollhelgen. 7. mars sto store og små på startstreken på Gaustad.

Det var Jens Christian Holm og Svein Ørjaseter som tok han initiativ til Gaustadrennet for fem år siden. Det første året samlet de 150 deltakere, de siste årene har antallet ligget i overkant av 200.

God stemning før start! Foto: PRIVAT

Rennet er gratis, og ment som en arena der alle skal kunne delta, uavhengig av forutsetninger. Har man ikke utstyr, ordnes det med låneski fra lokale krefter og gjennom Facebook. Både dyktige skiløpere i 5.-6. klassealder, og skidebutanter ned i toårsalderen stilte til start. Og det var premier til alle.

Dugnad og skiglede

– Rennet er drevet av dugnadsånd med mål om skiglede, sier initiativtaker Holm.


Jens Chr. Holm, en av initativtakerne – og pølsebodmann! Foto: PRIVAT

Lokalmiljøet bidrar godt, blant annet stilte også i år Rema 1000 Sogn med pølser i samarbeid med Finsbråten, og juice fra Synnøve Finden.

– Dette er ikke en motsats til annet idrettstilbud, men et lavterskelarrangement. Her går deltakerne en løype, uten vinnere eller tapere. Det er åpent og tilgjengelig for alle, sier Holm.

Martin Johnsrud Sundby

De to siste årene har Martin Johnsrud Sundby kastet glans over arrangementet. Martin, som selv bor i nabolaget på Gaustad, var tilstede også i år, men i år bare som nabo og pappa.

Med en så flott snøvinter som i år, lå forholdene godt til rette for skiløpet på Gaustad.


– Oslo kommune kom med løypetråkker, så løypa var perfekt, forteller Holm.

«Kollingen» Vilmer Bell tok seg turen fra Flesåsen. Foto: PRIVAT

LES OGSÅ: Elektrisk stemning blant 1000 deltakere da OL-helten Simen Hegstad Krüger skapte rockestjerne-tilstander på Lyn skis klubbmesterskap

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...